Това управление ще се формулира чрез компромис, но не трябва

...
Това управление ще се формулира чрез компромис, но не трябва
Коментари Харесай

Христо Иванов: Несериозно е да бъдем неутрални към войната в Украйна

Това ръководство ще се формулира посредством компромис, само че не би трябвало да бъде компромисно, акцентира Иванов

Има 3 фундаментални рецесии, първата е голямата геополитическа спазъм. Нейната остра фаза стартира с експанзията на Путин против Украйна, само че тя не е двустранен въпрос, тя е най-острата част от прекосяване не един предел на нова ера, в която за жалост острото опълчване на интернационалната сцена има все по-голяма роля. Това съобщи Христо Иванов от Демократична България от парламентарната естрада, съобщи БГНЕС.

Агресията на Путин против Украйна не е просто завземане на територия, а опит за въобще пренаписване на разпоредбите, по които действа интернационалната система, добави Иванов. Не можем да си затваряме очите за тази война и тази нова ера, сподели той. Не би трябвало да водим политика на неутралитет, това е несериозно, сподели Иванов.

Друга рецесия за решение е политическата рецесия. След поредна вълна на големи всеобщ митинги, България не може да образува трайно ръководство. Все по-голям брой институции са отвън мандатите си и политическата система не може да ги презареди. Навлизаме и в конституционна рецесия. Партиите не могат да образуват трайно и устойчиво държавно управление, това не е просто безнаказаност, да не си затваряме очите, че повода за това е корупцията, акцентира Иванов. Няма работеща прокуратура. Трябва да променим институциите, тъй че да не ни се постанова да се сочим с пръст. Политическата обстановка може да се възстановява в случай че се съгласим на самостоятелен съд, прокуратура, която да бъде политически неутрална, сподели Иванов. Без реформиране на съда и прокуратурата, няма да можем да решим политическата рецесия и това е, тъй като и жителите няма да ни разрешат това.

Третият проблем е енергийната рецесия. Дадохме трите решения от Демократична България. Първо, ще настояваме за ясна политика в региона на сигурността – рационализация на армията, вдишване на отговорност в границите на НАТО, военна помощ за Украйна, към този момент е импортиран през днешния ден планът на решение, сподели Иванов. Трябва да решим казуса с енергийната взаимозависимост. Съдебната промяна и тази на прокуратурата и Висш съдебен съвет е крайъгълен камък за решение на всички проблеми.

Това ръководство ще се формулира посредством компромис, само че не би трябвало да бъде компромисно. Управлението не би трябвало да обезпечава време на Народното събрание да действа. Трябва да има ръководство, което да взема решение проблемите в дълбочина.

Това, че ние ще сме твърди за трите целта – сигурност, правда и напредък, е въпросът на това да подсигуряваме, че в действителност ще има ръководство, което да взема решение проблемите в дълбочина, уточни Иванов. Да не вършим взаимни отстъпки с огромните национални цели.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР