Това твърди в интервю за министърът на вътрешните работи Бойко

...
Това твърди в интервю за министърът на вътрешните работи Бойко
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за ”Хемус”, но без резултат

Това твърди в изявление за министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

" Банката има обвързване по закон, когато се усъмни в реда за преводите и в произхода на сумите, да уведоми ДАНС. Банката е уведомявала тази държавна работа ", споделя той. По думите му това е станало, когато ръководител на ДАНС е Димитър Георгиев.

" Банката е уведомявала, само че реакция от тази работа и съответно от нейната финансова дирекция не е последвала. Така и все още не знаем къде са отишли тези пари ", показва още вътрешният министър на по отношение на следствието за пране на над 53 млн. лева за градежа на " Хемус ", по което обвинен е 42-годишният арбитър по футбол Борислав Колев.

" Не може да се провиснал повече от 1.5 милиарда от държавния бюджет и внезапно да се окаже, че те не са отишли за строителството. Да се употребяват безусловно престъпни способи за заграбване на тези бюджетни средства, за които не е ясно и досега - макар няколкомесечното следствие - дали са в някои частни сейфове, дали са изнесени в чужбина, дали са в партийни каси и така нататък ", разяснява Рашков.

По думите му няма естествена страна в актуалния свят, където да се разрешава приемането на милиони кеш от една банка, които сякаш са за строителство на автомагистрала.

" Известно е, че от 30 000 лева нагоре отговорностите по контракт по принцип би трябвало да се осъществят посредством банков превод. Този въпрос би трябвало да се сложи на някогашния министър председател Борисов и, несъмнено, на министрите Нанков и Аврамова, за какво е позволено " Автомагистрали " да превеждат по този метод сумите, които да изчезват като вода в пясък ", добавя министърът на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР