Това цунами от бягащи хора от Украйна няма да успее

...
Това цунами от бягащи хора от Украйна няма да успее
Коментари Харесай

Енчо Господинов: Сега най-важната "стока" е навременната и достоверна информация

" Това цунами от бягащи хора от Украйна няма да успее бързо да откри решение на проблемите си . Боя се, че филантропичната рецесия ще се проточи с години. Може би милиарди ще бъдат нужни, с цел да бъде решена тази хуманитарна рецесия в Украйна ".

Това сподели пред БНР Енчо Господинов, публицист и филантропичен посланик, работил за Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Организация на обединените нации.

Той акцентира, че към този момент реакциите на европейските държавните управления и на интернационалните организации - в цяла Европа, а и отвън нея, са бързи и съответни:

" Европейски Съюз към този момент има някакъв проект за деяние. Проблемът е, че  както Организация на обединените нации, по този начин и Европейски Съюз разчитат на други организации, които са на терена .... В края на краищата  черната работа се прави от Международния Червен кръст от локалните организации на Червения кръст  и Червения полумесец или от десетки други църковни и неправителствени организации ". 

Според Господинов  разселените на територията на Украйна хора, ще имат същата потребност от помощ като напусналите страната :

" Остава открит въпросът какво ще стане с хората, живеещи в двете области в Донбас, които се оповестиха за самостоятелни републики ".    

По думите на журналиста  в обстановка на рецесия най-важната " стока " е навременната и достоверна информация:

" Понякога информацията избавя повече хора, в сравнение с самун, вода, палатки, медикаменти и т.н.  Липсата на информация може да докара до суматоха, а тя може да усили жертвите неведнъж ".

Енчо Господинов беше безапелационен, че медиите са основен състезател в тези огромни нещастия и съществуването на добросъвестни публицисти, които споделят нужната истина в нужния миг и на нужното място, могат да предотвратят големи проблеми, които не могат да бъдат решени с никакви пари.

Интервюто на Даниела Големинова с Енчо Господинов в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР