Това ти казвам, скъпа моя… Ставайки майка, се чувстваш по-добре

...
Това ти казвам, скъпа моя… Ставайки майка, се чувстваш по-добре
Коментари Харесай

По-рано или по-късно е добре да раждаме: Плюсовете и минусите на ранното и късното раждане

„ Това ти споделям, скъпа моя… Ставайки майка, се чувстваш по-добре от всеки път, само че единствено при изискване, че си била подготвена за това. Първо би трябвало деликатно да планираш бременността си, а преди този момент да подредиш живота си като цяло “, сподели наша съученчка на приятелката си, когато тя разгласи, че ще стане майка не по-късно от 20 години.
Това беше в гимназията, в един от часовете по биология.
Току-що прегледахме материал за женската репродуктивна система.

След нормалното показване на материала, учителят се обърна към класа с въпрос за възрастта, на която съгласно нас е належащо да имаме деца. Момчетата не бяха доста впечатлени от тематиката, само че сред девойките породи разгорещена полемика.
Събрахме доста причини както в интерес на ранното майчинство, по този начин и по-късно, а по-късно Валентина изрази мнението си по този въпрос … Като цяло, след доста години този въпрос остана отворен за мен, тъй като от една страна имаше доста смислени думи на учителя в класната стая, а от друга – имаше и основателни аргументи за подозрение.
Днес взехме решение най-сетне да разберем дали да раждаме деца в зрелост или е по-добре да станем майки рано.

Щастие и майчинство
Всяка жена мечтае да стане съвършената майка за нероденото си дете. Но допустимо ли е, когато бременността е била непланирана или когато нямате задоволително вътрешни и външни запаси, да възпитате вярно детето? Едва ли.
Училището на майчинството не е толкоз розово, както някои си го показват. То е в действителност това, за което би трябвало да се подготвяте дълго и деликатно. На 20-годишна възраст вие едвам стартирате да разбирате какво в действителност желаете от живота и се научавате да вземате осведомени решения. Да, и от време на време наподобява, че годината в персоналната ни карта е някаква нелепа неточност и просто би трябвало да отидем в университет, да се изнесем от родителите си и да стартираме независим живот на възрастни.

Разбира се, всички девойки са разнообразни, едното може да бъде психически готово за раждането на дете още на 18 години, а другото не смее да забременее на 35. Но това не е единствено психическа подготвеност.
Безпрецедентен стрес чака младите майки, които нямат дузина заможни родственици и личната си финансова непоклатимост зад тила си. Вероятно първото нещо, за което би трябвало да помислите, преди да вземете решение за бременност, е за това какво можете да дадете на детето си, с изключение на обич.
Някой може да смята това за фрапантен пресметлив дух, само че изказвания като „ с изключение на майчината обич, детето не се нуждае от нищо “ ми се костват неуместно наивни. Необходимо е! И е належащо доста.

Трябва да се разбере, че раждането на дете изисква огромни финансови разноски. Правилно хранене, непрекъснати пътувания до педиатри, учене на уроци, играчки, колички и така нататък Ако за памперси и храна ще би трябвало да похарчим половината от заплатата си, какво можем да кажем за бъдещето, когато ще е належащо да се подреди детето в добра детска градина, а по-късно в учебно заведение.
На 40-годишна възраст е по-вероятно да бъдете финансово постоянни и уверени, че няма да ви е мъчно да осигурите на детето си всичко належащо. Вероятно няма да ви се наложи да се лутате на по няколко работни места и да пропуснете най-важните моменти от живота на вашето бебе заради непрекъсната претовареност.

Щастливо майчинство на 40-годишна възраст също е по-вероятно, тъй като една жена до тази възраст нормално към този момент има време да придобие житейски опит, да стане по-мъдра и по-разсъдлива. Тя ще бъде по-търпелива и с по-голямо схващане ще се отнася към тези обстановки и промени в живота на детето си, които на възраст 25-30 години биха я ужасили или я объркали.
Между другото, учените също се ангажират да изследват този проблем и ето какво установиха-Жените, които раждат по-късно, е по-вероятно да живеят по-дълго. Изследователите допускат, че повода се крие в генетиката. „ Ако репродуктивната система на дамата действа добре на тази възраст, тогава други процеси, в това число тези, свързани с остаряването, могат да имат позитивни характерности “, обясниха те.

Освен това беше открито, че дамите, които раждат след 35 години, имат по-добра вербална памет. Смята се, че това се дължи на резултата на хормоните върху мозъка, по-специално на естрогена и прогестерона, които са виновни за мозъчната функционалност и развиването на мозъчната тъкан.
От другата страна на везните са всевъзможни опасности от късна бременност. Първо, шансът да забременеят след 32 години внезапно се понижава заради понижаване на броя на яйцеклетките и вероятни нарушавания в органите на репродуктивната система на дамата.
В същото време рискът от всички типове болести се усилва. Проведено е изследване, което демонстрира, че вероятността от съществени болести при дами, които раждат след 35 години, е 50% по-висока от тези, които са решили да раждат в по-млада възраст.

Въпреки това, в този момент медицината доближи до такава степен, че доста болести могат да бъдат предотвратени и излекувани. Специалистите означават: „ Ако обърнете особено внимание на костите по време на бременност, следете храненето и напрежението, даже на 40 можете да родите крепко бебе, без да навредите на тялото си. “
На всяка възраст всевъзможни промени, в това число бременност, съставляват риск. Всяка жена би трябвало да отговори единствено на един въпрос, преди да реши дали да отсрочи бременността до по-късно: „ Какъв риск съм подготвена да поема? “
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР