Това става ясно от ново проучване на Американската автомобилна асоциация

...
Това става ясно от ново проучване на Американската автомобилна асоциация
Коментари Харесай

Шофьорите не разбират как работят техните коли

Това излиза наяве от ново изследване на Американската автомобилна асоциация (AAA). Шофьорите, употребяващи адаптивен круиз надзор са най-склонни да изпитват проблеми. Оказва се, че водачите са склонни да се доверяват на опциите на тази система повече от нужното, което въздейства отрицателно на тяхната сигурност.

Например, някои водачи имат вяра, че колата ще спре сама, когато открие имобилен обект на платното, до момента в който други са сигурни, че адаптивният круиз надзор също ще може да избегне неподвижно затруднение с маневра. А както е добре известно не всички коли са подготвени да вършат това.

Според специалистите от AAA повода за сходни проблеми се крие във обстоятелството, че водачите не минават никакво образование, преди да седнат зад кормилото на актуален автомобил, цялостен с електронни помощници.

Информацията, предоставена от дилъра за адаптивната система за круиз надзор да вземем за пример, нормално е извънредно лимитирана. А формулата „ учи посредством процедура “ не работи в този случай, тъй като водачите не могат да схванат изцяло технологията сами.

„ Това изследване демонстрира, че днешните автомобилни технологии изискват освен това от учене в придвижване “, сподели Джийн Ладосер, районен шеф по връзки с обществеността на AAA. „ Собствениците на нови транспортни средства би трябвало да получат безвредно и дейно образование, преди да употребяват тези системи на пътя.
За да попречи на водачите да създадат съдбовни неточности, AAA предлага всички притежатели на нови коли с електронни асистенти да следват следния проект:
Разберете авансово предназначението на технологията в представителството и по-късно прочетете управлението за приложимост на автомобила.

Не правете никакви догатки за това какво може и какво не може да направи технологията.

Системата за подкрепяне на шофирането не би трябвало да се бърка със системата за самостоятелно ръководство.

След като сте осведомени с теорията, тествайте системата на пътя във допустимо най-безопасните обстановки.

Никога не разчитайте на тази технология; вместо това, действайте по този начин, като че ли колата я няма - т.е., лидерът постоянно би трябвало да е подготвен да поеме ръководството, в случай че е належащо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР