Това стана ясно в отговор на запитване от нидерландския евродепутат

...
Това стана ясно в отговор на запитване от нидерландския евродепутат
Коментари Харесай

Шеф в Пфайзер призна, че не са правени предварителни тестове дали ваксината спира предаването на коронавируса

Това стана ясно в отговор на питане от нидерландския евродепутат Роб Рус

На чуване в Европейския парламент представител на " Пфайзер " съобщи, че имунизацията на фармацевтичната компания против Covid-19 в никакъв случай не е тествана за това дали стопира предаването на вируса. Това излиза наяве от видео, оповестено в туитър, предаде , от нидерландския евродепутат Роб Рус от групата на Европейските консерватори и реформисти.

След като " Пфайзер " пусна двудозовата си ваксина в края на 2020 година, висши здравни чиновници и по света уверяваха, че тя ще спре предаването на заболяването. По-късно това стана мотив за въвеждане на ковод документите и ограничението на свободата на напредване, с цел да се попречи на разпространяването на пандемията.

" Въпреки че има инфекции при имунизирани хора, съвсем постоянно те са асимптоматични и равнището на вируса е толкоз ниско, че е извънредно малко евентуално - не невероятно, само че доста, доста малко евентуално, те да го предадат ", съобщи през май 2021 година Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на Съединени американски щати, твърдейки, че препаратът покрива новия по това време Делта вид на ковид.

" Когато се ваксинирате, вие освен защитавате личното си здраве и това на фамилията си, само че и допринасяте за здравето на общността, като предотвратявате разпространяването на вируса. С други думи, ставате задънена улица за вируса ", добави Фаучи.

По време на чуване в Европарламента тази седмица шефът на " Пфайзер " за интернационалните развити пазари Джанин Смол беше запитана по въпроса за предаването. По-конкретно, Смол трябваше да каже дали компанията е изследвала опцията за предаване, преди имунизацията да бъде пусната на пазара и наложена от държавните управления под претекст, че ще предотврати разпространяването на вируса. Тя призна, че такова проучване не е провеждано, преди препаратът да бъде изпратен на пазара.

" Не. Бяхме принудени да се движим със скоростта на науката, с цел да разберем какво се случва на пазара ", гласеше отговорът на Смол.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР