Това стана, след като Върховният административен съд остави в сила

...
Това стана, след като Върховният административен съд остави в сила
Коментари Харесай

ТЕЦ ”Бобов дол” спечели окончателно дело по жалба за замърсяване

Това стана, откакто Върховният административен съд остави в действие решение на Административния съд в Кюстендил по делото, формирано през 2019 година по тъжба на екосдружението.

 

Към жалбите на екосдружението се причисли и общината в Бобов дол. Бяха събрани и стотици подписи от недоволни поданици в околните села, че при изгарянето на боклуци в съотношението с главното гориво - въглища, се получава задимяване, непоносима миризма, запращаемост.

 

По предписание на прокуратурата бяха осъществени няколко инспекции. Бяха открити и тонове боклуци, ситуирани на площадката на ТЕЦ-а, готови за изгаряне.

Върховните магистрати одобряват, че не се касае за осъществяване на основна смяна в индустриалната активност на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", която да е в нарушаване на европейските наставления.

 

Върховните магистрати одобряват също, че не са налице отклонения от процедурата, регламентирана в Закона за запазване на околната среда, и на наредбата за изискванията и реда за издаване на сложни разрешителни.

 

Малко след формираното правосъдно дело, от управлението на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " оповестиха публично, че се отхвърлят от потреблението на боклуци за гориво, а разположеният на площадка боклук е закаран и погубен в лицензирано хранилище от наета за задачата компания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР