Това сочи доклад за наркотиците и алкохола за 2021 г.Световният

...
Това сочи доклад за наркотиците и алкохола за 2021 г.Световният
Коментари Харесай

Австралийците са най-големите пиячи в света

Това сочи отчет за опиатите и алкохола за 2021 година

Световният отчет за опиатите и алкохола за 2021 година демонстрира, че австралийците са най-пиещата нация в света.

В отчета се показва, че австралийците се напиват по-често от жителите на други страни - приблизително 27 пъти годишно. Това е съвсем два пъти повече от междинната стойност за света - 15 пъти. Дания и Финландия също са в челната тройка по този индикатор. Във всички изследвани страни мъжете се напиват по-често от дамите. Най-големи са разликите сред италианците, белгийците и швейцарците, отбелязва БГНЕС.

Освен това австралийците пият алкохол приблизително два пъти седмично, или 106 дни в годината. Франция е отпред тук със 132 дни годишно, следвана от Нова Зеландия и Нидерландия – надлежно на второ и трето място.

Ирландците, поляците и новозеландците са най-склонни да съжаляват за пиянството си - към 28%. В другия завършек на листата са датчаните, австрийците и финландците. Сред най-често посочваните аргументи за разкайване е прекомерно бързото изпиване на прекалено много алкохол. В съвсем всички страни дамите съжаляват за използването на алкохол повече от мъжете, като се изключи полякините и италианките.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР