Това ще става с помощта на 3D-биопринтерРуският космонавт Олег Кононенко,

...
Това ще става с помощта на 3D-биопринтерРуският космонавт Олег Кононенко,
Коментари Харесай

Космонавти на МКС започнаха експеримент за принтиране на живи тъкани

Това ще става благодарение на 3D-биопринтер

Руският космонавт Олег Кононенко, който дойде на Международната галактическа станция (МКС) на 3 декември, стартира опит, обвързван с принтиране на живи тъкани благодарение на 3D-биопринтер, оповестява Българска телеграфна агенция.

Експериментът цели в условия на безтегловност да бъде основана щитовидна жлеза на мишка. Планирано е на 20 декември трима членове на екипажа на МКС - Сергей Прокопиев от Роскосмос, Серина Ауньон от НАСА и Александер Герст от Европейската галактическа организация, да се върнат на Земята, като вземат със себе си получените в границите на опита тъкани и мостри. Впоследствие те ще бъдат изследвани. В началото на 2019 година резултатите от опита ще станат обществено притежание, разясниха от Роскосмос. 

Биопринтерът " Орган.Авт " бе доставен на МКС на 3 декември с пилотирания транспортен съд " Союз МС-11 ". Апаратът е основан за развъждане на живи тъкани, а по-късно - и на органи, само че може да се употребява за проучване въздействието на изискванията в космоса върху живи обекти по време на продължителни полети.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР