Това ще се случи на извънредно заседание на Общинския съвет

...
Това ще се случи на извънредно заседание на Общинския съвет
Коментари Харесай

Упълномощават Пенчо Милков да подпише споразумение за втори мост между Русе и Гюргево

Това ще се случи на изключително съвещание на Общинския съвет на следващия ден

На изключително съвещание на Общинския съвет този четвъртък (1 декември) ще се гласоподава упълномощаването на кмета Пенчо Милков да подпише съглашение за многостранно съдействие за реализацията на „ Дунав мост 3 при Русе – Гюргево “.

Предложението идва от вицепремиера по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев. Към него е прибавен и план на самото съглашение. Действието е в продължение на извършената взаимна среща сред Община Русе, Министерството на превоза и известията, Национална компания железопътна инфраструктура, Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “, и е подбудено от обстоятелството, че МТС е съ-бенефициер по Споразумение за разпределяне на безплатни средства по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), бранш „ Транспорт “ 2021-2027 година, прецизираха от Община Русе.

„ Основен приоритет в ръководството на общината през този мандат е подобряването транспортната съгласуваност на Русе, както с останалата част на страната, по този начин и с Европа и останалия свят. В тази връзка инициирахме редица полемики и срещи както за построяването на автомагистралата Русе – Велико Търново, по този начин и за осъществяване на втори мост над река Дунав при Русе. Благодарение на положените старания в тази тенденция, има действителна опция третият мост над река Дунав в българския сектор на реката да бъде построен точно в нашата община, макар огромната конкуренция, основана от другите дунавски общини в България. “, съобщи Пенчо Милков.

С построяването на втори мост над река Дунав при Русе ще се основат благоприятни условия за възстановяване обслужването на границата и разрешаване казуса с трафика на тежкотоварни коли.

Освен упълномощаването на кмета, този четвъртък ще се гласоподава и одобряването на представител на Община Русе за присъединяване в работната група, която ще осъществя плана. Като подобен е посочен зам.-кметът Магдалина Илиева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР