Това се случва по настояване на службите у нас По

...
Това се случва по настояване на службите у нас По
Коментари Харесай

Генчовска ходила в РС Македония с охрана

Това се случва по гледище на службите у нас
По искане на българските служби при визитите си в прилежаща районен съд Македония външният ни министър Теодора Генчовска е придружавана от защита. Това съобщи Димитър Гърдев - международен секретар на партия „ ИТН “ и ръководител на Комисията по външна политика в 46 Народно заседание. Той даде за образец провкации в Битоля. 

„ В коя друга страна на земята външният министър отива със лична защита. Къде го има това? ”, сподели още Гърдев пред Българска национална телевизия.

Според него „ през последната година двустранните връзки сред България и РСМ вместо да се усъвършенстват внезапно са се влошили ”. Гърдев даде за образец провокативни изказвания на македонския президент и други политици в западната ни съседка.  

„ Да си оправят реториката. Нещата не са добре ”, акцентира той.

По думите му Шенген не е разменна монета за нашата история.  „ Опозиционната партия в Северна Македония, която може даже да пристигна на власт, споделя, че единствено да бъдат позволени до договарянията, ще деноснсират контракта с България “ - аргументира се той.

Той акцентира, че ние не сме наложили несъгласие, просто сме спрели преговорния развой и не може РСМ да влезе в Европейски Съюз без единодушието на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР