Това се посочва в позиция на партията, разпространена до медиите.

...
Това се посочва в позиция на партията, разпространена до медиите.
Коментари Харесай

ПП ВОЛЯ: Извършен бе атентат срещу свободното слово

Това се показва в позиция на партията, публикувана до медиите.

"Тази заран ръководещите направиха атентат против свободното слово на българските медии. До през днешния ден чувахме от ляво и дясно, че политиците от статуквото управляват публицистиката посредством закани, напън или други средства. Днес го видяхме в ефир. ", се показва в позицията.

Според ВОЛЯ казусът бил индикативен за безпардонността и безнаказаността, с която се работи против свободата на словото у нас.

"Подобно държание на депутати и министри, без значение какви и кои, е срамно, неприемливо и рисково. Най-малкото, тъй като главната функционалност на публицистиката е да задава въпроси. Най-вече към властта. В едно демократично общество свободата на словото е изконна полезност. Ако една власт желае да е мощна и сполучлива, би трябвало да има заслужен коректив в лицето на професионални и самостоятелни медии. Опитите за управлението им и превръщането им в прислужници приключват с крушение. ", се показва в позицията.

От ВОЛЯ показват поддръжката си към публицистите, които честно и професионално си правят работата.

"Надяваме се да не се поддават на такива грозни провокации и да не престават да питат. А който се тормози да дава отговор, да стои надалеч от политиката и да не върви по медиите ".

Много е ужасно, когато си на власт, да си повярваш, да се самозабравиш, тъй като колкото по-нависоко попаднеш, толкоз по-бързо излиза наяве, че не си за там и маските ти падат. Това видяхме за следващ път тази заран, написа в позицията.

"Случва се това, което чакахме - лъсват една след друга пробойните в обединението - братовчедки, кумове, корупция, безочливост. Всеки ден едни и същи хора генерират кавги. Редно е министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов да вземе най-сетне ограничения и да укроти подчинените си, тъй като всичко е за негова сметка ", декларират от ВОЛЯ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР