Това със засипаните дерета е като чаша, в която трябва

...
Това със засипаните дерета е като чаша, в която трябва
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Вместо да се сочим с пръст, трябва да си подаваме ръка

Това със засипаните дерета е като чаша, в която би трябвало да излеем 10 литра вода и да разбираем, че тя не ги е събрала, тъй като не е същинска. Това изясни в ефира на БНР кметът на Царево Георги Лапчев. 

" Имаше десетки пъти по-голям воден размер, който да премива през това пространство. Нека се изследва, само че е реалност, че имаме нечувано естествено злополучие. 330 литра на квадратен метър! При изискване, че имаме подобен воден да, защо въобще приказваме? ", запита той. 

Премиерът Денков разгласи, че ще са нужни 30 млн. лв. за възобновяване на вредите в Царево. Кметът обаче уточни, че това са първичните калкулации. " Колко тъкмо ще коства, ще е ясно при изработката на подробните калкулации ".

Трябва да се има вяра на научните данни, означи Лапчев.

" На такива, които са направени от хората, които могат да ги изготвят, а не въз основата на данни от Google или обществените мрежи. Нека първо да забележим какви са действителните стойности и да се изричат хора, които имат пълномощия в тази област. Да внесем и малко успокоение в популацията, тъй като смяната на климата ще се случва с години. Държавата ще би трябвало да се приготви. Вместо да се сочим с пръст, би трябвало да си подаваме ръка. Да създадем нужното при последваща сходна демонстрация на времето да сме по-подготвени. Ние сме единствено една дребна клетка от света. Никой не е по-голяма от природата ". 

Той изрече признателност към всички, които са взели участие в общинския щаб. 

" Не е правилно, че няма страна! Премиерът даде извънредно висока оценка на всичко, което се е случило в общината през последните дни. Нямаме нито едно откъснато село. Навсякъде има вода, ток, интернет. Имаме почистени градове и села от клони и паднали дървета. Продължаваме да почистваме плажовете. Нормалният темп на живот в община Царево беше възобновен за 24 часа ", съобщи той..

" Колко тъкмо ще коства възобновяване на Царево, ще е ясно при изработката на подробните калкулации ", подчарта кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР