Това съобщи офисът на Върховния комисар за правата на човека

...
Това съобщи офисът на Върховния комисар за правата на човека
Коментари Харесай

ООН: Над 9000 цивилни са убити в Украйна от началото на войната

Това заяви офисът на Върховния комисар за правата на индивида на Организация на обединените нации в петък. Сред доказаните цивилни жертви има 535 деца.

 

Това число включва единствено жертвите, за които организацията има удостоверение.

 

Получаването на достоверни данни за смъртните случаи в окупираните от съветската войска украински територии е доста мъчно, отбелязва Организация на обединените нации. Така действителният брой на убитите евентуално е доста по-голям.

 

Организация на обединените нации записва и 15 993 случая на ранени цивилни, в това число 1095 деца.

 

Най-голям брой цивилни са убити и ранени при ракетни и артилерийски обстрели.

 

На второ място измежду аргументите за гибел и пострадвания са стрелбите против цивилни с огнестрелни оръжия, а на трето - пострадванията от мини.

 

По-рано през днешния ден Киев съобщи, че украинските войски са напреднали с повече от километър покрай град Бахмут през последното денонощие, заяви Ройтерс.

 

" Силите за защита не престават да държат самодейността там, оказват напън върху съперника, организират щурмови интервенции и напредват по северния и южния фланг ", сподели по украинската телевизия Сергий Черевати, представител на източното военно командване.

 

" По-конкретно, през последното денонощие те напреднаха повече от един километър ", добави той.

 

Генерал Олександър Сирски, който командва украинските Сухопътни войски, също сподели, че те напредват по посока на Бахмут, само че не влезе в детайлности.

 

Говорител на генералния щаб на украинските въоръжени сили заяви за " непълен триумф " в региона на село Клишчиевка, югозападно от Бахмут.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР