Това съобщи депутатът Ивайло Мирчев в профила си във Фейсбук.

...
Това съобщи депутатът Ивайло Мирчев в профила си във Фейсбук.
Коментари Харесай

Депутати от ДБ ще изземват със закон морския комплекс Камчия от Москва

Това заяви депутатът Ивайло Мирчев в профила си във Facebook. Той е съавтор на плана дружно с някогашната правосъдна министърка Надежда Йорданова. Двамата ще го предложат за утвърждение на ПГ на ПП-ДБ.

" Връщането на комплекс " Камчия " и замразяването на съветски парцели, благосъстоятелност на глобени лица, са ни приоритет, деклариран още през 2023 година Затова през днешния ден дружно с Надежда Йорданова ще предложим на парламентарната ни група нов законопроект, решителен този проблем. Законодателната самодейност е мощно закъсняла, изключително с оглед продължаващата война на Русия в Украйна ", стимулира се Мирчев.

" Международни санкционни ограничения в този смисъл са налице от 2014 година, като в отговор на неспиращата експанзия на Русия се одобряват и нови. За да може България да извърши отговорностите си по използване на тези интернационалните ограничаващи ограничения, е наложително да бъде признат съответен закон ", изяснява депутатът от " Демократична България ".

Проектът планува и заледяване на съветските парцели у нас.

" В законопроекта ще предложим и поддържане на обществен лист на глобените лица на интернет страницата на Министерство на външните работи, за гарантиране на правата на трети лица. Очакваме да получим поддръжка и от останалите парламентарни групи, защото това е от първокачествен интерес за страната ни ", моли Ивайло Мирчев.

Идеята е остаряла, а някогашната ни посланичка в Съединени американски щати Елена Поптодорова я формулира като предложение още при започване на войната в Украйна с аргумента, че България би трябвало да си върне контрола над зона Камчия.



Предоставянето въз основата в Камчия на московските управляващи беше контрактувано през 2008 година, а първата база в съветския комплекс беше открита през 2010 година от тогавашния кмет на Москва Юрий Лужков и от тогавашния министър председател Бойко Борисов.

В края на 2019 година външният министър на Русия Сергей Лавров разгласи, че РФ желае да придобие компекса. Десницата у нас нееднократно призоваше да се отнеме от руснаците комплекса, като още тогава Атлантическият съюз в България моли българските управляващи да национализират Камчия, тъй като имало заплаха да се трансформира в съветска база на въздействие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР