Това съобщават от правителствената пресслужбаРазвитията от последните дни, в които

...
Това съобщават от правителствената пресслужбаРазвитията от последните дни, в които
Коментари Харесай

Петков: Ще подкрепим Украйна с военно-логистична поддръжка

Това оповестяват от държавната пресслужба

Развитията от последните дни, в които мирна Украйна беше безпричинно нападната от Путин, провокираха паника и съчувствие към украинския народ. Затова българското държавно управление одобри решение да изпрати филантропична и военно-логистична помощ за Украйна. С това се причисляваме към групата на 25-те страни донори от Европейски Съюз и НАТО. Това оповестяват от държавната пресслужба. 

„ Днес желая още по-ясно да изразя острото наказание на съветската експанзия върху Украйна. Това  е братоубийствена война. В момента от двете страни млади бойци - към този момент няколкохиляди, са починали. Едновременно с това имаме и много цивилни жертви, а и доста огромна част от цивилното население в Украйна се крие по спирките на метрото и всеки ден и всяка нощ чака да има заличаване на техните домове ”, разяснява министър председателят Петков.

Министър-председателят увери, че е изработен цялостен лист на българите в Киев, които желаят да се изтеглят.Техният брой е 140. 30 са в посолството. Изчаква се зелен кулоар, с цел да бъдат изтеглени.

„ Българското държавно управление не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни жители под подобен огромен риск в тази братоубийствена война. Толкова е тъпо по какъв начин един водач стои в сигурност на дългата маса, а млади бойци, поради неговите ужасяващи решения, умират ”, акцентира Петков.

Министър-председателят посочи, че България се причислява към другите страни в Европейски Съюз и НАТО, които ще поддържат Украйна с филантропична помощ и военна-логистична поддръжка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР