Това са ранни симптоми при бъбречни заболявания, които не бива

...
Това са ранни симптоми при бъбречни заболявания, които не бива
Коментари Харесай

Ранни симптоми при бъбречни заболявания

Това са ранни признаци при бъбречни болести, които не трябва да пренебрегвате. Бъбреците са органи, които дълго време не демонстрират признаци на затруднена работа, до момента в който обстановката стане извънредно сериозна. Затова обърнете внимание на следните 10 признака.

Бъбреците оказват помощ за отстраняването на нездравословните субстанции, контролират производството на червени кръвни кафези, освобождават хормони, които контролират кръвното налягане и оказват помощ за производството на дейната форма на витамин D, който е нужен за здравето на костите. Те също по този начин оказват помощ за поддържане на водния баланс и концентрацията на минерали в кръвта, като натрий, калий и фосфор.

Първите усложнения във действието на бъбреците постоянно минават без явни признаци, заради което са доста сложни за диагностициране.

Ранни признаци при бъбречни болести:

Промени във функционалността на уринарния тракт

Първият признак на бъбречно заболяване е смяната в уринарната функционалност. Промените могат да включват: постоянно уриниране през нощта, урината е по-тъмна от нормално, урина, която „ се пени “, урина, съдържаща кръв, чувство за напън или проблеми по време на уриниране, болежка или чувство за парене по време на уриниране.

Подуване

Основната задача на бъбреците е да отстраняват отпадъците и течностите от тялото. Когато това не се случи, натрупването на спомагателна течност и вода предизвиква отичане. Може да се появи отичане на ръцете, краката, глезените, лицето и под очите.

Умора и уязвимост

Когато бъбреците не действат вярно, изпитвате непрекъснато възприятие на отмалялост денем. Може да се чувствате изтощени, изтощени или без сила без забележима причина. Две аргументи за тези признаци са анемията и натрупването на отпадъчни материали в тялото. Здравите бъбреци отделят хормона еритропоетин, който оказва помощ за производството на О2. Увреденият бъбрек създава по-малко от този хормон, което в последна сметка води до понижаване на алените кръвни кафези. Освен това, когато бъбреците не действат вярно, за тялото е по-трудно да се отърве от нездравословните отрови и субстанции. Това може да докара до загуба на вкус. Излишните отрови в тялото и загубата на вкус водят до загуба на сила.

Световъртеж

Ако бъбречното заболяване предизвиква анемия, може да страдате от чести световъртежи, които основават чувство за замаяност, неустойчивост или загуба на равновесие. Това се случва, тъй като анемията пречи на мозъка да получи задоволително О2. Това може в допълнение да аргументи проблеми с паметта, затруднена централизация и проблеми със съня.

Необяснима болежка в долната част на гърба

Необяснимата болежка в гърба може да бъде признак на недиагностицирано бъбречно заболяване или бъбречна зараза. Когато бъбреците не действат вярно, може да се появи болежка, вдървеност и течност в ставите. Болката в долната част на гърба и слабините може да бъде породена от камъни в бъбреците. Бъбречната поликистоза, която е наследствено заболяване, води до формиране на кисти в бъбреците, което може да аргументи болежка в долната част на гърба.

Ако имате мощни крампи, които се популяризират от долната част на гърба към слабините, посетете Вашия доктор.

Сърбеж и раздразнение на кожата

Внезапният обрив, раздразнението и несъразмерният сърбеж са признаци на някакъв тип бъбречно заболяване. Неправилното действие на бъбреците способства за натрупването на отпадъчни артикули и отрови в тялото, което води до доста кожни проблеми. Друга последица от неприятната бъбречна функционалност е несъответствието на калций и фосфор в кръвта, което може да докара до несъразмерен сърбеж. Ако по вашата другояче здрава кожа ненадейно се появят обрив и мощен сърбеж, консултирайте се с вашия доктор.

Неприятен усет в устата

Бъбречното заболяване може да аргументи противен усет в устата. Това се случва, тъй като неприятната бъбречна функционалност води до нараснали равнища на урея в кръвта. Уреята въздейства върху образуването на амоняк в слюнката, което предизвиква противен усет.

Гадене или повръщане

Гаденето, повръщането и неприятният вкус са доста постоянно срещани признаци при хора, страдащи от бъбречно заболяване. Гаденето и повръщането най-често се появяват заран след пробуждане. Тъй като бъбреците не са в положение да филтрират нездравословните отрови от кръвта, това води до струпване на несъразмерни количества азот в кръвта. Това в допълнение подтиква стомашно-чревната лигавица и провокира гадене и повръщане. Ако продължавате да изпитвате гадене и повръщане, консултирайте се с доктор, преди положението да се утежни.

Усещане за мраз в тялото

Това е различен признак на анемия, която може да бъде породена от бъбречно заболяване. Може да почувствате мраз без забележима причина, даже когато сте в топла среда. От време на време може да се появи и тресчица.

Затруднено дишане

Недостигът на въздух също може да е симптом на бъбречно заболяване. Неправилното действие на бъбреците води до в допълнение струпване на течност в белите дробове. Задухът може да се появи вследствие на анемия, породена от проблеми с бъбреците.

В допълнение, натрупването на калий в кръвта, която не се филтрира от бъбреците, може да аргументи абнормален сърдечен темп.

Следете за тези ранни признаци при бъбречни болести.

Чаят от магданоз е остаряло национално средство за подкрепяне работата на бъбреците. Чаят от магданоз се предлага за пречистване на бъбреците, при пикочни инфекции, камъни или пясък в бъбреците. Освен това е отличен диуретик, който се употребява за изхвърляне на течности и отрови от тялото.

Можете да приготвите чай от сухи или пресни листа. Листата магданоз се заливат с 200 мл вода и се кипват. След това прецедете и пийте няколко пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР