Това са преди всичко адреналинови деца. Мозъчното им развитие и

...
Това са преди всичко адреналинови деца. Мозъчното им развитие и
Коментари Харесай

Ина Антонова: Трябва да има повече информираност сред днешните деца

Това са на първо място адреналинови деца. Мозъчното им развиване и протичащите в тях ендокринни процеси са главната причина да търсят доказателство, че познават границите на смъртността и безсмъртието. Ето за какво е нужно да има осведоменост. Това съобщи в студиото на България заран по Bulgaria ON AIR психологът Ина Антонова във връзка вчерашните два случая на деца, покосени от волтова дъга.

По думите й тези деца са в непрекъснати условия на оцеляване, защото те се усещат като във виртуална реалност.

,,Това е неприятният образец на цифровите генерации. Направиха мост сред виртуалното и реалното'', уточни Антонова.

Журналистът Лияна Панделиева от своя страна добави, че това са на първо място скучаещи деца, които от скута правят нелепости.

,,Докато не бъдат сезирани съответните институции, нещата надали ще се трансформират. Трябва да има по-голямо образование в тази тенденция. Спортът да вземем за пример е нещото, което разрешава да се канализира тази сила към по-положителното и градивното'', изясни Панделиева.

Тя добави още, че родителите би трябвало да ангажират своите деца със такива занимавия, които са в границите на техния потенциал.

Световният първенец по паркур Делян Димитров изрече мнение, че би трябвало да има смисъл от този риск, като той никога не би трябвало да е с цената на живота или просто да се събират лайкове.

,,Децата, които упражняват някакъв спорт, имат контакт с по-големи от тях и те им служат за идоли, което е нещо доста важно'', показа Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР