Това са най-умно проведените преговори за кабинет. Оценката направи Арман

...
Това са най-умно проведените преговори за кабинет. Оценката направи Арман
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Това са най-умно проведените преговори за кабинет |

Това са най-умно извършените договаряния за кабинет. Оценката направи Арман Бабикян - едно от основните лица измежду уредниците на митингите през лятото на 2020 година, публицист, PR експерт и народен представител в предходните два Народното събрание от обединението " Изправи се! Мутри вън! ", сменила името си на " Изправи се! Ние идваме ".

Потенциалните съдружни сътрудници от " Продължаваме промяната ", Демократична България, " ИТН " и Българска социалистическа партия са възприели модела, предлаган от останалата отвън 47-ото Народно събрание коалиция - " който сплотява напъните и загърбва егото ", тъй като " има неща, които са по-важни от нашите любови и омрази, това е България ".

По време на предходните договаряния за държавно управление, в 45-ия и 46-ия парламент, " не бяхме разбрани няколко пъти поред ", сподели Бабикян, само че добави:

" Накрая всички, които не ни разбираха, се наложи да седнат на една маса, когато ножът опря в кокала, за да проведат тези договаряния. Между другото, дотук - най-умно извършените договаряния за кабинет, в случай че би трябвало да ги класирам по някакъв метод. Изключително деликатно, извънредно внимателно, с извънредно необятно отворени ръце, уши и очи. Достатъчно интелигентно извършени договаряния. (...) Накрая стигнаха до тази формула, която по този начин гневно отричаха ".

Той и сътрудниците му в този момент наблюдават за съблюдаване на правила, способи, способи на ръководство, а не толкоз кои ще са лицата в ръководството.

За него значимостта в стабилността на коалицията ще се мери най-много с опцията за осъществяване на политики и промени, а не с продължителността на ръководството му, тъй като " историческото време за преседяване на пост е безсмислено, пресован въздух ".

По мотив коментирани имена на служебни министри като възможни титуляри в постоянен кабинет той уточни:

" Личното ми мнение за вътрешния министър: наличието на Бойко Рашков в Министерството на вътрешните работи е значимо сега. Това, че Кирил и Асен са взели същото решение, единствено може да ни радва. Важно е там да има неотстъпчив човек, който не се поддава на провокации, на хули и на издевателства. Много е значимо! ".

Бабикян приветства и желанието на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев за редуциране на държавната администрация:

" Приветствам съкращаването на държавната администрация с две ръце, в случай че можех - и с трета! Знам, че на синдикатите доста им харесва да се възбуждат по този мотив, само че държавната ни администрация е наднормена прекомерно от дълго време. Твърде ".

За една от главните " борби " на митинга и политическите обединения, формирали се след това - против безконтролната власт на основния прокурор и за структурна промяна в правосъдната система - той предизвести, че не би трябвало да се търси просто промяната на едно лице с друго, че това не е решение:

" Гешев и Цацаров (главният прокурор Иван Гешев и предшественикът му, в този момент началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров) служеха за маша, която хората, популярност Богу, отхвърлиха, едноличната власт на Борисов. (...) Фиксация има доколкото те са директните реализатори на тази политика или на този тормоз, само че фундаменталното е да се промени структурата и мястото на прокуратурата и нейната подконтролност . Това е значимото, тъй като на следващия ден ще ви произведа различен Гешев, все едно по какъв начин ще се споделя.

Персоналното решение, че в този момент ще сложим един доста прекрасен и доста почтен човек не е решение. Това е монархически метод. Седяла династията 300 години на власт и в този момент да забележим какъв цар ще ни се падне - по-куцичък - хром, едноок или юнак. И какъвто се падне. Не, правилото е различен. Не е въпрос дали ще е от моите или от вашите, или от които и да е. Въпросът е структурата на властта да е направена по метод, по който управляващите да се управляват една друга и да нямаме безотговорно обвиняване в страната ".

По мотив закриването на профилираните прокуратури и съдилища, за което не стигна напълно малко време на предходното Народно заседание, той уточни Българска социалистическа партия като партията, осуетила приемането на закона:

" Ние съвсем ги премахнахме, липсваха ни още два дни. Разтревожени хора избързаха да си върнат мандата по-раничко, в случай че може, президентът по-бързичко да връчи, да закрие. Още два дни и щяхме да сме завършили. Първото гласоподаване мина. (...) Тези " разтревожени хора " бяха Българска социалистическа партия. Да, напълно непосредствено ги имам предвид ".

За държание на водача на социалистите Корнелия Нинова той сподели: " Мечтата на госпожа Нинова се сбъдна. Колкото по-слаб резултат, толкоз по-близо до властта! ", и добави, че се майтапи.

На въпрос кой ще носи отговорността за държавното управление той отговори: " Всички, до един би трябвало да носят отговорността. В България нормално има единствено една партия, която не носи отговорност - Движението за права и свободи ". Попитан дали този път Движение за права и свободи ще бъдат изолирани от властта Бабикян отвърна многозначително: " Ще видите. Но няма да носят отговорност ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР