Това решение на Путин най-после свали маските, че не става

...
Това решение на Путин най-после свали маските, че не става
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Путин свали маските, призна, че води война в Украйна

" Това решение на Путин най-сетне смъкна маските, че не става въпрос за никаква военна интервенция, а за една война. По законите на войната, когато тя зацикли, са нужни нови сили, които да се хвърлят в нея. Мобилизацията е за попълване на недостига на сили на Русия в Украйна ".

Това съобщи пред ген. Атанас Запрянов, някогашен заместник-министър на защитата откакто тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност.

Според Запрянов решението за частична готовност значи, че войната се губи от Русия. Инициативата към този миг мина в ръцете на Украйна, а с цел да се компенсира това, са нужни нови сили.

" Второто - мобилизацията е чисто военно мероприятие, което се организира по време на война, с цел да реши два въпроса - да се попълнят загубите на починалите на фронта и да се образуват нови военни елементи, които да се изпращат на фронта ", изясни Запрянов.

Бившият заместник-началник на Генерален щаб на БА по ресурсите и представител на Началника на Генерален щаб на БА във военните комитети на НАТО и Европейски Съюз предвижда ожесточаване на бойните дейности, което ще докара до доста по-големи загуби.

" Не би трябвало да си вършим илюзии, че приказките за договаряния, за спокойно решение на рецесията и за прекъсване на огъня са годни. Имаме чисто военно мероприятие на повишаване на военните качества на Русия във войната. Приоритетът още веднъж е в ръцете на военния инструмент. Това не е добър знак за международния мир и за мира в Европа - тъкмо противоположното ", разяснява той.

По думите му най-парадоксалното в мотивировката на това решение е, че някой ще води война за разпад на Русия.

" В момента няма нито един боец на НАТО на територията на Украйна. Въоръжените сили на НАТО на Източния фланг имат само сдържащ темперамент, числеността им е такава, те не са в положение да повеждам нахлуване ", посочи ген. Атанас Запрянов и посочи:

" Войната на Русия в Украйна е завоевателна, целяща заграбване на територии от прилежаща страна. Стратегическа цел на войната е или цяла Украйна, или част от нея, по тази причина е нужен боен инструмент, който да превъзхожда украинските военни сили, с цел да може да задържи тези територии, да организира псевдореферендумите и по-късно да подсигурява резултата от тях. Говорим за военно мероприятие, което цели анексия на територия на Украйна, изобщо не цели договаряния и парва на някакви малцинства ", изясни някогашният зам.-военен министър.

Според него има още един абсурд - Русия желае да разпростре своето законодателство и Доктрина за потребление на нуклеарно оръжие върху територии, които е лишила от друга страна, акцентира военният специалист и добави, че изваждането на нуклеарната карта би трябвало да се преглежда доста съществено.

" Недоумявам по какъв начин една нуклеарна страна заплашва с нуклеарно оръжие една неядрена страна. Съгласно съветската теория за потреблението на нуклеарното оръжие - то би трябвало да има сдържащ темперамент към противниковата страна, само че противниковата страна няма нуклеарно оръжие. Така че тази Доктрина има грозящ темперамент към жертвата ", сподели ген. Запрянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР