Това решение изпраща ясен политически сигнал за трайния ангажимент на

...
Това решение изпраща ясен политически сигнал за трайния ангажимент на
Коментари Харесай

ЕС постигна съгласие да увеличи финансовия таван на Механизма за подкрепа на мира с 3,5 млрд. евро

" Това решение изпраща явен политически сигнал за трайния ангажимент на Европейски Съюз за военна поддръжка както за Украйна, по този начин и за други сътрудници ", прецизира Съветът.

 

Европейския механизъм за поддръжка на мира беше основан през 2021 година с таван от 5,5 милиарда евро за интервала от 2021 до 2027 година Той беше допълнен един път преди този момент с 2 милиарда евро през март 2023 година

 

" Днешното решение още веднъж ще подсигурява, че разполагаме с финансиране, с цел да продължим да предоставяме съответна военна поддръжка на въоръжените сили на нашите сътрудници. Това към този момент е второто нарастване на финансирането на Европейския механизъм за поддръжка на мира от основаването му през 2021 година За по-малко от две години Механизмът потвърди своята стойност. Това изцяло промени метода, по който поддържаме нашите сътрудници в защитата. Това прави Европейски Съюз и неговите сътрудници по-силни ", разяснява висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

 

Европейски Съюз е употребявал средствата във фонда за седем пакета финансова поддръжка за Украйна, както и за обезпечаване на помощ за Мозамбик, Грузия, Молдова, Босна и Херцеговина, Сомалия, Нигер, Мавритания, Ливан и Йордания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР