Това разказа пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG

...
Това разказа пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Днес ГЕРБ и ДПС избягаха като пиленца след Иван Гешев

Това описа пред БНР Атанас Чобанов, основен редактор на BIRD.BG във връзка днешното чуване на обвинител №1 в Народното събрание във връзка експертизата на фотосите с пачките и кюлчетата от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

„ Вместо да отговори на заложените му въпроси, той се впусна политически изказвания – по какъв начин да се пояснява Конституцията и така нататък Държа се като ръководител на държавна мафия – безочливо, с чувството за безотговорност и със съзнанието, че нищо и никой не може да го помръдне. ГЕРБ и Движение за права и свободи – партиите на корупцията – обикновено бранеха терена си – да няма обвинявания, да няма наказани за корупция. Всяко по-конкретно говорене за техните зулуми, а по-конкретно, че в спалнята на премиера Борисов е имало пачки и кюлчета, не ги устройва и по тази причина саботираха и внасяха звук. Просто викат „ бууу “ в микрофоните. Във втората част, когато изслушваха мен и сътрудника Иван Бакалов, те избягаха като пиленца след Иван Гешев “, сподели той.

Чобанов пита за какво не е било оценено и видеото, на което се виждат и пачките, и кюлчетата.

„ Големият въпрос е кой ги е внесъл там. Дали са на Борисов, дали са на някой различен, както той твърди. Но и в двата случая прокуратурата не е стигнала до индивида, който е направил фотосите и който Борисов уточни като Мата Хари. Защо прокуратурата не е разпитала защитата му от НСО, които би трябвало да отидат на боен съд за това, което се е случило в спалнята му “, попита още журналистът.

„ Снимките са факт, Борисов не отхвърля, че е сниман, по какъв начин си „ нанка гол “, че има Мата Хари, която е внасяла пачките и кюлчетата в продължение на 3-4 четири години, тъй като фотосите са от разнообразни интервали. Това са обстоятелствата. Другото е бученето в микрофона. Ако по този начин сложим нещата – дума против дума, то неприятните печелят “, добави Атанас Чобанов.

Неговата прогноза е мрачна: „ Така ще си остане. Надяваме се на натиска от Европа “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР