Това предупреди днес испанският премиер консерватор Мариано Рахой, цитиран от

...
Това предупреди днес испанският премиер консерватор Мариано Рахой, цитиран от
Коментари Харесай

Рахой: Каталуния остава под прякото управление на Мадрид

Това предизвести през днешния ден испанският министър председател реакционер Мариано Рахой, представен от Франс прес. Бъдещият каталунски водач би трябвало да поеме функционалностите си, освен това физически, което не може да стане от Брюксел, сподели Рахой пред депутати от партията си.

"Ако не го направи, член 155 ще продължи да работи ", съобщи той, имайки поради състояние в Конституцията, дало опция централните управляващи да слагат под директно ръководство Каталуния от 27 октомври насам.

На предварителните районни избори на 21 декември предходната година последователите на отделянето от Испания получиха безусловно болшинство в каталунския парламент, а листата на Пучдемон излезе отпред в сепаратисткия лагер.

Пучдемон, който може да бъде задържан, в случай че се върне в Испания, желае да встъпи в служба от разстояние. Тази алтернатива обаче не е безапелационна за главния му съдружник - Републиканска левица на Каталуния, а опозицията и централното държавно управление се заканиха да я оспорват пред правораздаването.

Припомняме, че главните каталунски сепаратистки партии се договориха да преизберат по-късно този месец Карлес Пучдемон за началник на испанската самостоятелна област Каталуния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР