Това правителство се провали в гарантиране сигурността на класифицираната информация,

...
Това правителство се провали в гарантиране сигурността на класифицираната информация,
Коментари Харесай

Президентът проговори за формацията на Слави и служебното пр...

Това държавно управление се провали в гарантиране сигурността на класифицираната информация, съобщи Румен Радев

Парламентът проработи пламенно и българите чакат решения, които да бъдат взети, тъй че би трябвало да се даде късмет на Народното събрание да свърши своята работа. Това съобщи президентът Радев по време на самодейността " Да засадим дърво, да възродим българската гора ". Държавният глава акцентира, че освен изборният кодекс е измежду дилемите.


Надявам се това в допълнение време да бъде вложено в разговор, в единодушие, тъй че да намерим консенсуса и да имаме постоянно държавно управление, обединено към ясни правила и цели, уточни Радев, написа dnes.dir.bg.

" Несериозно е да мислим още за служебно държавно управление в случай, че тече парламентарната процедура за сформиране на постоянен кабинет ", добави той.

На въпрос по кое време ще връчи мандата на " ИТН " и за какво дава повече време за размисъл на групировката на Трифонов, президентът отговори: " Няма избран период по Конституцията сред първи и втори мандат ".

Той разгласи, че в скоро време ще вземе решение по този въпрос, само че че първо би трябвало да се откри салдото сред нужни промени под формата на признати закони и сформиране на държавно управление.

" Не би трябвало да губим вяра, би трябвало ясно да заявим нашите упования да бъде формирано постоянно държавно управление. Очаквам парламентарно показаните политически партии и актуалното държавно управление да намерят сили да проявят отговорност за актуализация на бюджета. Защото ще бъде извънредно безконтролно към милионите български пенсионери, към трудещи се, към хиляди компании, изправени пред банкрут, да се окажат без поддръжка тъкмо, когато имат най-голяма потребност. Защото сега за такава поддръжка в бюджета няма средства ", разяснява още Радев.

Той отговори на отправената по-рано рецензия от външния министър в оставка, че не взима отношение по интернационалните кавги, свързани с Русия, до момента в който държавното управление реагирало всякога.

" Време е българското държавно управление да осъзнае своята отговорност по свадите във външната политика. Ние имаме бездънен пробив в националната сигурност. Представете си петима чиновници на високо равнище - работа " военно разузнаване ", Министерство на защитата, българският парламент, които са въвлечени в тези кавги. Имат отговорност службите и органите директно подчинени на Министерски съвет и персонално на министър-председателя. Те дават допуск до класифицирана информация. Те възобновяват този допуск ", означи президентът.

И добави: " Тук би трябвало да се търси сериозна отговорност, би трябвало да има изчерпателен разбор и аз съм изискал подобен. Някои от тези органи ми го предоставиха, други още не са. Анализ какви са аргументите да имаме този пробив в нашата система за сигурност, който дискредитира сигурността на нашите сътрудници и злепоставя България. Трябва да се откри отговор за какво се е случило това, каква е отговорността и какви са ограниченията. Това е работа, която следва да вършим със идващото държавно управление. Това държавно управление се провали в гарантиране сигурността на класифицираната информация ".

Днес президентът Румен Радев даде начало на самодейността " Да засадим дърво, да възродим българската гора ". В концепцията се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава ще засади бели брези в Плана планина край София.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР