Това правителство приключи и тази коалиция приключи. Оттам нататък какво

...
Това правителство приключи и тази коалиция приключи. Оттам нататък какво
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха, всички министри на ИТН подават оставки

" Това държавно управление завърши и тази коалиция завърши. Оттам нататък какво ще се случи ще забележим ", съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция.

Той взе участие в национална полемика „ Демографията няма цена “. Изказването му е във връзка вчерашното изказване на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, че партията му ще се отдръпна от ръководството и ще изтегли министрите си от кабинета.

„ В момента това състояние е нетърпимо, няма да продължим по този метод и даже нещо по-нататък да се случи, няма да е при тези условия “, безапелационен бе Йорданов. По думите му е имало опит да се заобиколи националният интерес и сделката в съдружното съглашение по тематиката Република Северна Македония.

„ Нещата ескалираха. Те нарушаваха съдружното съглашение и това можеше да се случи (оттеглянето на Има Такъв Народ от ръководството – бел. ред.) още преди три месеца. Кирил Петков нарушаваше съдружното съглашение в частта външна политика. Има обстоятелства, че се опитваха да заобиколят решението и на Народното събрание, и на страната, пък и на хората във връзка с Северна Македония “, сподели Йорданов.

Той съобщи, че всички министри на Има Такъв Народ ще подават оставка. Йорданов означи, че сега министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова са в чужбина, само че и те ще подадат оставка.

Относно вероятността за осъществяване на предварителни избори Йорданов разяснява, че всичко е въпрос на настройка.

" При рухване на държавното управление стартира разпределяне на мандати от най-голяма, втора, трета, която избере президентът. Някъде в този развой е допустимо да се случи това ", съобщи той.

Във връзка с актуализацията на бюджета, Йорданов разяснява, че Има Такъв Народ ще поддържат „ обществената сфера, пенсиите на хората, всичко останало - не “.

„ Бюджетът се гласоподава по параграфи, тъй че могат да не помнят всичко останало. Амбицията на Асен Василев да изхарчи една торба пари, неразбираемо къде, няма да се случи “, сподели още Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР