Това показва проучване на сайт за електронна търговия. За сравнение

...
Това показва проучване на сайт за електронна търговия. За сравнение
Коментари Харесай

Едва 32% от българите пазаруват или са пазарували онлайн

Това демонстрира изследване на уебсайт за електронна търговия. За съпоставяне - в северната ни съседка пазарят двойно повече онлайн от Българите, а в Унгария - 76%. Експертите чакат занапред този пазар да се развива у нас и предвиждат взрив на онлайн търговията.

Причините за ниския % на пазаруващите онлайн у нас, съгласно специалистите, е в народопсихологията ни - българинът мъчно се доверява - на съседи, политици, търговци и даже на експерти.
Богомил Николов - ръководител на " Активни консуматори ": Биха купили дадена стока, само, в случай че е доста по-изгодна. В общия случай офертите в интернет не са чак толкоз по-конкурентни, в сравнение с в обичайните магазини.
Едно от преимуществата на онлайн извършването на покупки е, че можем да върнем стоката в 14-дневен период. Разходите по двете доставки обаче са си за наша сметка.

Богомил Николов - ръководител на " Активни консуматори ": Това значи, че човек може да поръча, да тества стоката, да се убеди в нейните качества и в случай че размишления просто да я върне.  От на следващия ден жителите на Европейски Съюз ще имат идентични права при пазаруването на артикули онлайн От на следващия ден жителите на Европейски Съюз ще имат идентични права при пазаруването на артикули онлайн
Край на блокирането на географски принцип при извършване на покупки онлайн. Това плануват нови правила в Европейския съюз, които влизат в действие от на следващия ден. Ако паз...

Въпреки преимуществата, всеобщо хората у нас към момента избират извършването на покупки в обичайните магазини, както мнозина свидетелстваха пред нашата камера.

За онлайн извършването на покупки важи поговорката " Три пъти мери, един път режи ". Трябва да имаме поради, че когато поръчаме в мрежата, постоянно плащаме по банков път, преди да получим стоката и когато я върнем би трябвало да изчакаме, с цел да ни възстановят парите. Законовият период е 14-дневен. Затова е значимо да пазим всички документи. Трябва добре да помислим и преди да купим дадена стока от интернет - да прочетем деликатно инфомацията за нея в уеб страницата, а също и да проверим дали търговецът е попълнил правилно своите данни - адрес на компанията и координати за противоположна връзка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР