Това показва доклад на Световната метеорологична организация /СМО/ към ООН

...
Това показва доклад на Световната метеорологична организация /СМО/ към ООН
Коментари Харесай

11-те месеца на 2017 г. на трето място сред най-топлите

Това демонстрира отчет на Световната метеорологична организация /СМО/ към Организация на обединените нации със седалище в Женева, оповестиха международните организации.

"Първите 11 месеца на 2017-а са били трети в класацията на най-топлите, като отстъпиха единствено на 2016 и 2015 година ", се споделя в отчета.

В документа се акцентира, че упоменатите 11 месеца се характеризират със "значително по-топли условия върху по-голямата част от повърхността на сушата и на международния океан ".

Въпреки че годината още не е приключила, СМО предвижда, че световните температури на сушата и на океана ще се наредят измежду най-високите, откогато се водят измервания.

2017-а ще бъде и най-топлата година , в отсъствието на усилващия топлината феномен Ел Ниньо. Потвърждава се дълготрайната наклонност за стоплянето на климата, следена от края на 70-те години и най-много от началото на това столетие.

През месец ноември тази година бяха регистрирани с 2 градуса по Целзий по-високи температури от нормалните в западната част на Съединени американски щати, в Канада, в Аляска, в западната част на Азия и в съветския Далечен изток. При това в Арктика температурата пораства с два пъти по-високи темпове, в сравнение с са междинните за света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР