Това подготвя нашата Европа да бъде по-ефективна. Преди да станем

...
Това подготвя нашата Европа да бъде по-ефективна. Преди да станем
Коментари Харесай

Белгия поема щафетата от Испания начело на Съвета на ЕС

Това приготвя нашата Европа да бъде по-ефективна. Преди да станем по-големи, би трябвало да станем по-добри във взимането на бързи решения, които ни оказват помощ да запазим нашето единение.
Александер де Кро – министър председател на Белгия

 

Сигналите, изпратени от белгийците по отношение на разширението, ще бъдат чути от останалите страни членки. През 2024 г се навършват 20 години от огромното разширение на Европейски Съюз на изток.

 

По отношение на Зеления пакт, белгийското председателство ще би трябвало да реализира съглашение по отношение на въглеродните излъчвания, отделяни от камиони и рейсове. Освен това би трябвало да реализира междуинституционален ангажимент за опаковките за ограничението и преработването им.

 

Разбира се, Белгия ще би трябвало да работи взаимно с Комисията и Съвета за реализиране на пълноправно участие на България и Румъния в Шенген. След като бе решено двете страни да се причислят към зоната без паспортни инспекции по въздух и вода от март 2024 г, в този момент би трябвало да бъде ясна времева вероятност и за отпадането на сухопътните гранични инспекции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР