Това първо за България председателство беше голям успех. Представянето ви

...
Това първо за България председателство беше голям успех. Представянето ви
Коментари Харесай

Юнкер: Борисов беше много полезен на Западните Балкани, репутацията на България нарасна

Това първо за България председателство беше огромен триумф. Представянето ви беше удивително - това се отнася до държавното управление, само че и до качествата на държавните чиновници в България. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в изявление за Българска национална телевизия във връзка края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Много съм удовлетворен от резултатите, които реализира България. Винаги е мъчно да усетиш и държавното управление, и елементарните хора, само че мисля, че българското държавно управление и хората в България гледат в една посока. Репутацията ви набъбна. Всеки в този момент счита, че България играе не просто роля, само че централна роля в Европа , сподели Юнкер. Винаги съм твърдял, че нито една страна не може да се причисли към Европейски Съюз в границите на мандата на тази Комисия. Бойко Борисов беше доста потребен на Западните Балкани, като им изясни, че тяхното време за участие не е пристигнало. България беше доста потребна за успокояването по този въпрос , уверен е ръководителят на Европейска комисия. България знае най-добре какъв брой комплициран е този район, тъй като самата тя е част от него. България играе съществена роля за Западните Балкани. Това е положително достижение, безапелационен бе Жан-Клод Юнкер. Бих желал австрийското председателство да бъде също по този начин сполучливо като българското.
Европа няма просвета на взимане на решения . Аз в действителност считам, че по време на българското председателство Съветът на министрите свърши добра работа. Българското председателство беше доста дейно и по директивата за командированите служащи и по тематиката за възобновимите източници, стана ясно още от думите на ръководителя на Европейска комисия.


Силно имам вяра в силата на Трансатлантическите връзки. Радвам се, че България влезе в НАТО и обогатява Европейския съюз с типично български връзки. Ще пътувам за Вашингтон и ще повторя на президента Тръмп всичко това, което споделих на срещата на Г-7 в Канада. Не бива да се срамим, имаме положителни причини. Не знам дали той ще се вслуша в тях, изрази обаче песимизъм Юнкер.
По отношение на идните европейски избори следващата година Жан-Клод Юнкер уточни, че не трябва да подценяваме заплахата от популизма . Смятам, че идващите европейски избори ще са решаващи. Ще се боря за проевропейско болшинство.
Ние сътворихме история, когато взехме решение да приемем България, Румъния и останалите страни от района, сподели още Юнкер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР