Това означава, че в продължение на една година няма да

...
Това означава, че в продължение на една година няма да
Коментари Харесай

Европейският съюз отмени митата върху вноса на стоки от Украйна

" Това значи, че в продължение на една година няма да се заплащат вносни мита върху целия украински експорт за Европейския съюз. Благодарение на тези ограничения Европейски Съюз ще може доста да поддържа стопанската система на Украйна ", се споделя в изказването.

Брюксел означи, че военната експанзия на Русия против Украйна има опустошително влияние върху индустриалния потенциал на страната, транспортната инфраструктура и достъпа до Черно море, както и върху по-големите благоприятни условия за търговия с останалия свят.

Решението на Европейски Съюз ще спре:

– всички мита, които към момента не са либерализирани в сходство с дълбоката и всеобхватна зона за свободна търговия сред Украйна и Европейски Съюз. По-специално прекъсването ще засегне: промишлени артикули, митата върху които трябваше последователно да изчезнат преди края на 2022 г.; плодове и зеленчуци, както и селскостопански продукти;

– антидъмпингови мита върху вноса от Украйна;

– използване на общи правила за импорт на артикули от украински генезис.

По-рано Украйна и Обединеното кралство отстраниха вносните мита и тарифните квоти в двустранната търговия. Договорът ще бъде годен за 12 месеца, само че може да бъде продължен по съглашение сред страните за нов интервал.

Европейският съюз е един от най-важните търговски сътрудници на Украйна, на Европейски Съюз се падат повече от 40% от стоките от Украйна през 2021 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР