Това означава, че теоретично някой може дори да чуе обявяването

...
Това означава, че теоретично някой може дори да чуе обявяването
Коментари Харесай

Историческо: Науката Доказа, Смъртта Става Още По-Страшна! Ето Какво Ще Се Случи С Всеки От Нас, Веднага След Като Умрем!

Това значи, че теоретично някой може даже да чуе оповестяването на личната си гибел от медиците.

Твърдението е направено от доктор Сам Парниа (Sam Parnia), шеф на реанимация и проучвания за реанимацията в Школата по медицина Langone към Нюйоркския университет.

Той и екипът му следят хора, на които е серпантина сърдечната активност и на процедура са били мъртви, само че по-късно се връщат към живот, споделя Live Science.

Това е най-голямото изследване по рода си осъществявано в миналото.

Някои от проучваните пациенти оповестяват, че са разбирали цели диалози и са виждали нещата, които се случват към тях, даже и откакто са били оповестени за мъртви.

След това тези мемоари са тествани и доказани от лекарите и медицинския личен състав, които са били в близост във въпросния миг.

Смъртта се дефинира от точката, в която сърцето стопира да бие и прекъсва притокът на кръв към мозъка.

" Технически видяно, това е метод да спечелим време от гибелта - това е всичко, считано от момента, когато сърцето спре " - съобщи доктор Сам Парниа.

" След като това стане, кръвта към този момент не циркулира към мозъка, което значи, че мозъчната функционалност стопира съвсем незабавно ".

" Губите всичките си мозъчни стволови рефлекси - фарингичния инстикт (известен също като ларингеален спазъм), вашият зеничен инстикт, всичко изчезва ".

Въпреки това има доказателства, които допускат, че има прилив на сила в мозъка на умиращия човек.

През 2013 година откриватели от Университета на Мичиган следят електрическите сигнали вътре в мозъците на девет анестезирани плъхове с индуциран инфаркт.

Учените виждат модели на интензивност, които са свързани с " хипервъзбудено положение " за малко след клинична гибел.

" Както откривателите учат качествената природа на човешкия опит на " любовта ", да вземем за пример, ние се опитваме да разберем точните чувства, които изпитват хората, когато минават през гибелта, тъй като разбираме, че това ще се отрази на универсалния опит, който всички ще имаме, когато умрем ", съобщи доктор Парниа.

За създателите най-важните последващи стъпки е намирането на по-точни способи за мониторинг на мозъка оттатък прага на гибелта и подобряването на качеството на реанимацията, с цел да може да се предотвратят увреждания на мозъка, до момента в който се рестартира сърцето, отбелязва Парниа.

" В същото време ние учим човешкия разум и схващане в подтекста на гибелта, с цел да разберем дали съзнанието се унищожава или дали продължава, откакто сте починал прочут интервал от време и по какъв начин това се отнася по отношение на това, което се случва вътре в мозъка в действително време ", разяснява Парниа, написа Офнюз.бг.

Констатациите припомнят за сюжета на кино лентата „ Линия на гибелта “ (Flatliners) с присъединяване на Елън Пейдж.

Във кино лентата на група млади лекари се впускат в рисков опит, като се редуват да индуцират химически сърдечен арест, с цел да схванат тъкмо какво се случва след гибелта.

Но в действителния свят двупосочният билет до гибелта и назад не включва мозъчни суперсили - въпреки че от време на време дава нова вероятност на живота, отбелязва Парниа.

" Това, което нормално се случва е, че хората, които са имали такива дълбоки прекарвания могат да провокират позитивна промяна - те стават по-алтруистични, по-ангажирани да оказват помощ на другите, могат да намерят нов смисъл на живота си след срещата със гибелта ", разяснява Парниа.
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР