Това означава, че последните четири години - 2015, 2016, 2017

...
Това означава, че последните четири години - 2015, 2016, 2017
Коментари Харесай

Катастрофалната Равносметка За Нашия Свят След 2018

" Това значи, че последните четири години - 2015, 2016, 2017 и 2018 - също са най-топлите в тази серия ", се споделя в предварителния отчет на Организация на обединените нации за положението на климата през миналата година. " Тенденцията на световното стопляне е явна: тя е в разгара си ", сподели пред публицистите в Женева ръководителят на СМО Петер Таалас.

В отчета се отбелязва, че междинната световна температура през първите 10 месеца на годината е била към 1 градус по Целзий по-висока спрямо пред-индустриалната ера (1850-1900).

" Ние сме първото потомство, което изцяло схваща изменението на климата, само че последното потомство което ще има има способността и опцията да направи нещо. Като се има поради равнището на парниковите газове в атмосферата, до края на века може да се следи повишение на температурата с 3-5 градуса. Ако използваме всички познати източници на изкопаеми горива, повишението на температурата ще бъде доста по-голямо. " - декларира Таалас, написа дир.бг

Делегации от близо 200 страни ще дойдат в Полша идната седмица, с цел да бъдат домакини на срещата на високо ниво по въпросите на климата на COP24, ориентирана към актуализиране и развиване на Парижкото съглашение.

Новата версия на съглашението би трябвало да влезе в действие през 2020 година и ще бъде създадена по този начин, че да ограничи световното стопляне на равнище под 1.5 ° С. Експертите обаче предизвестяват, че до 2100 година евентуално ще надвишават 3 ° C и държавните управления би трябвало да усилят плануваните ограничения.

" Всяка десета от градуса има влияние върху доста неща: човешкото здраве, достъпа до храна и прясна вода, изгубването на животни и растения, положението на кораловите рифове и морския живот, икономическата работливост, продоволствената сигурност, устойчивостта на нашата инфраструктура и градове, темповете на размразяване на глетчерите и бъдещето на ниско ситуирани острови и крайбрежни региони ", - се споделя в изказване на заместник-ръководителя на СМО Елена Манаенкова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР