Това отваря пътя за предсрочни избори в Гърция, които най-вероятно

...
Това отваря пътя за предсрочни избори в Гърция, които най-вероятно
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис върна по телефона неизпълнен мандата за съставяне на кабинет

Това отваря пътя за предварителни избори в Гърция, които най-вероятно ще се произведат на 25 юни.

Преди да върне мандата Кириакос Мицотакис организира телефонни диалози с водачите на останалите парламентарно показани сили - СИРИЗА, ПАСОК, Гръцката комунистическа партия и " Гръцко решение ".

Пред тях той повтори, че счита, че не съществуват предпоставки за съставяне на държавно управление в сегашния парламент и има желание да върне мандата несбъднат. Той ги осведоми, че държавното управление му има желание да форсира процедурите, с цел да може да се произведат нови избори на 25 юни.

Очаква се новоизбраният през вчерашния ден парламент да постави клетва в неделя, 28 май, и да се разпусне в понеделник, 29 май.

Сценарият за скорошни нови избори преобладаваше и преди изборите в неделя, само че стана още по-сигурен след вчерашното по-силно от предстоящото показване на Нова народна власт. Разликата е, че до момента в който вчерашният избор беше по елементарната пропорционална изборна система, която дава на всяка партия брой места, които подхождат на резултата ѝ, то идващият избор ще бъде по система, по която първата мощ получава до 50 места в допълнение в Народното събрание. Това ще обезпечи на Нова народна власт безусловно болшинство и независимо държавно управление, в случай че повтори резултата си от първия избор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР