Това обяви изпълнителният директор Ивайло Ивков Изпълнителният директор на Левски

...
Това обяви изпълнителният директор Ивайло Ивков Изпълнителният директор на Левски
Коментари Харесай

В Левски отказали оферти за футболисти за 6 милиона лева

Това разгласи изпълнителният шеф Ивайло Ивков

Изпълнителният шеф на Левски Ивайло Ивков даде конференция на " Герена ", на която приказва за всички значими тематики към клуба, като разкри доста любопитни обстоятелства от последните месеци.

" Интересът на Левски наложи известна пауза върху обещаните постоянни конференции на изпълнителния шеф. Направи се цялостен финансов одит от евентуалния тогава вложител. Тази процедура продължи 3-4 месеца. Започна непредвиден за нас финансов мониторинг, който можеше да докара до финансови наказания. Трябваше да се резервира известно безмълвие. Големите корпорации не обичат непотребния звук. Беше време за къртовска работа. Клубът излезе от двете процедури сполучливо и Левски не беше глобен. Имах опция да приказвам с левскарската общественост по време на обиколките. Говорих на срещата през август пред всички левскарски организации и дадох цялостен доклад за всяка стотинка разноски и за приходите в клуба. Дойде Коледа и имахме значима работа по подготовка на Общото заседание “, стартира Иво Ивков.

" Лагерът в Дубай е изненадващо за мен преекспонирана тематика. Беше там, тъй като това е мястото в този интервал на годината за футбола, към който се стремим и проповядва нашият треньор. Позволихме си го, тъй като искахме да градим за бъдещето. Не можем да си позволим скъпи прехвърляния, само че трябваше да си позволим съвършена подготовка. Вярвам в решенията на треньорския екип. Финансирането, което осигурихме, беше целево. Нямаше да бъдат усвоени от клуба, в случай че не бях убедил съответните рекламодатели. Бюджетът на Левски по никакъв метод не е ощетен. Спонсорите са широкоизвестни обществени компании. Най-големият обществен холдинг в България " Еврохолд " със своите дъщерни компании оказа помощ. Левски не е просил, не е желал дарения. Хората видяха, че Левски се развива по верен път. Другият спонсор е обвързван с телевизионни права. Лагерът мина при разкош за работа ", съобщи той за лагера в Дубай, който породи сериозна дискусия.

" Получихме действителни предложения от огромни клубове за наши футболисти. Проведохме диалози и онлайн срещи, както с Ню Йорк Сити и Сочи, чието управление пристигна особено, както и Брьондби, единствено за един от състезателите (б.р. - Хосе Кордоба). За Анди Краев получихме оферта от огромен маджарски тим (б.р. - МОЛ Фехервар). Получихме действителни предложения в размер на 6 милиона лв.. Считах прехвърлянията за наложителни, само че висшето управление на клуба, в лицето на спонсора, ги спря ".

" Бях сюрпризиран от неуспеха на договорката със Спорт Републик. Още след финала за Купата изпратиха писма за желание. Проведох диалози с представители на Юнайтед Груп, желаех да ги привлека като спонсор. Благодарение на триумфите, изявиха желанието за придобиване на акциите на клуба. Аз и Станимир Стоилов взехме решение, че ще се държим като че ли Юнайтед Груп в никакъв случай не са се появявали. Прозряхме една простичка истина, че в случай че влязат в клуба, тогава грижата не е наша и задачата ни ще бъде изпълнена. Тогава, нашата задача Левски да бъде изваден от блатото, щеше да е изпълнена. Решихме да се държим като че ли ги няма, впрегнахме нашите познания, той като човек, който може да построява футболисти, аз като изпълнителен шеф, осигурихме тези договаряния. Остана единствено автограф. Успях да убедя Мъри, а той не е малоумен човек, че това е единственият метод Левски да е горделив, както обича да се показва. Резултатите, които са сега, няма да продължат постоянно. Намеренията ни от влизането ни в клуба, са къртовска работа. Предвидливо влязоха футболисти на постовете на тези, които смятахме, че можем да продадем. Финансовата непоклатимост на Левски не се нуждае от ликвидация на всички ", продължи той.

" Дълговете не са малко, те се натрупаха от някогашни притежатели, които натрупаха известност на гърба на Левски. Изготвил съм ясна информация с какъв брой е задлъжнявал клуба. Както и да наподобяват доста, показахме, че и това е преодолимо за нас, когато сме дружно, когато сме пестник и когато работим дружно. С Национална агенция за приходите ми се наложи да повеждам договаряния няколко пъти. Успяхме да получим категоричен лиценз, а не като предходни години конвенционален. Преодоляхме и мониторинга на УЕФА, разследване на присъединяване ни в европейските клубни шампионати. Успяхме да реализираме договореност за новия период, който ни бе даден от мониторинга. УЕФА се довери на нашата позиция и не последваха санкции. Сега следва новият лицензионен интервал. През януари представител на Юнайтед Груп увери Национална агенция за приходите, че влизат в клуба и ще изплатят част от главницата. Тя стана почти 7 милиона ".

" Върху мен се изляха тонове мръсотия, правилно, те пристигнаха от анонимни профили, платени тролове и издания без тежест, само че пристигнаха. Това засегна моите най-близки хора и фамилията ми. Даде ми убеденост, че сме на прав път и доста дълбоко съм бръкнал в нещата. Няма нито един факт, който да сочи за моя неточност. Имаше единствено ненавист, внушения и прилагателни. Знам кои са кукловодите. Те са близки до предходното управление. На тях ще им кажа, елементарно ще загасите с милионите си моята светлина, само че внимавайте да не останете вие в мрак. Стоя безусловно към Станимир Стоилов. За мен интервала, в който работихме един до друг, е нещо извънредно значимо. Дойдоха и резултатите ".

" Нямаме задължения към други държавни организации, с изключение на Национална агенция за приходите. Левски ще получи лиценз, тъй като с новата тежка процедура, която следва и своебразният ръб, в който ни сложи Национална агенция за приходите, имам вяра, че няма да имаме проблем, защото ще ни издадат нужните документи. Друг е въпросът докога лицензът ще е самоцел за Левски. Преди оповестяването на вчерашния запор на сметките, висшето управление на клуба реши да не съм в управлението, което ще води финалните договаряния ".

" След дълги договаряния дали можем да си позволим Джавад Ел Джамили, доста мъчно стигнахме до прехвърлянето на този млад и надарен футболист. Вероятно няма да покаже цялостния си капацитет незабавно. Преговаряхме за 100 000 евро и 50% от идващ трансфер. Крайният резултат е 90 000 евро и 40% от идващ трансфер. Искаме да действаме по образеца на Аякс, отказахме 10% за сътрудника на Кристиан Димитров с риск да не го притеглим, само че в последна сметка успяхме. "
  " На първо място, нито съм юрист на Мъри, нито съм акредитиран да приказвам от негово име. Той е не просто старши треньор, а и управител. Няма вмешателство в работата на Мъри. Клубът си има структори, има си висше управление. На никого не съм обещавал сляпо послушание, а че ще дам целият си опит и умения за спасяването на Левски. Ако някой не може да ме убеди, че не съм прав, смятам до последно, че съм прав ", добави Иво Ивков.
" Битката е за оцеляването на обичания ни клуб. Няма междуличности спорове. С кого да имам? С най-големия след Гунди и максимален голмайстор - притежателят Наско Сираков ли? Аз имам друго виждане по какъв начин да реализираме крайната ни обща цел. ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР