До края на днешния ден облачността над страната ще бъде

...
До края на днешния ден облачността над страната ще бъде
Коментари Харесай

Нормални температури, но неустойчива атмосфера с превалявания до края на месеца

До края на днешния ден облачността над страната ще бъде забележителна, с по-съществени понижения над източната половина.

С спирания временен дъжд ще вали основно в Западна България. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса в множеството места. Ще духа слаб вятър от източната четвърт.

През нощта облачността ще е забележителна. Слаби краткотрайни превалявания ще има на обособени места в крайните западни и югозападни региони. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток, а минималните температури ще са от 9 до 14 градуса в множеството региони.

През деня облачността ще е забележителна на запад, а в източната половина на страната ще има и слънчеви часове. Краткотрайни превалявания ще има в западните и северозападни региони, а по-късно по здрач - и в обособени централни елементи на страната. Дневните температури ще са най-често от към 20 до 25 градуса. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт.

Утре на континента най-хладно ще бъде на запад - в Париж и Лондон, а най-топло в Атина, Берлин и Варшава. В останалите елементи температурите ще са в границите на нормалните за това време на годината.

В сряда основна смяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще са без смяна, а дневните - от към 20 до 26 градуса. Валежи, тук-там с гръмотевици, ще има основно в западните региони, а по-значителни ще бъдат явленията към планините там. Нестабилно, с валежи, ще бъде и в региона на столицата. Слаб вятър от изток ще духа в източните елементи.

В четвъртък остава несигурно в западните и централни региони. Там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, а дневните температури ще се намалят по отношение на тези от сряда с няколко градуса. Почти без превалявания и с малко по-високи температури ще бъде в Източна България.

В петък на запад и към планините ще бъде неустойчиво, само че температурите в низините и на североизток ще се повишат  и тук-там ще доближат 25-26 градуса. В полупланинските региони ще остават по-ниски, към 20-21.

Неустойчиво основно към планините и с повече слънчеви шпации преди обяд, ще бъде времето и през двата почивни дни. Температурите ще са най-често от 20 до 25 градуса, малко по-високи тук-там в низините в събота.

Според моделните сюжети, неустойчивото време ще се задържи и през идната седмица, най-вероятно и в последните дни на месеца. Температурите ще останат към нормалните за това време на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР