Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий ПесковВъпросът за закриване на

...
Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий ПесковВъпросът за закриване на
Коментари Харесай

Руското външно министерство ще обсъди закриване на посолството в България

Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков

Въпросът за закриване на съветското посолство в България ще бъде прегледан от външното министерство на Русия, а в случай че е належащо, ще се рапортува на съветския президент Владимир Путин, съобщи представителят на КремълДмитрий Песков, представен от организация Интерфакс и Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден съветският дипломат в БългарияЕлеонора Митрофанова направи изказване на страницата на съветската дипломатическа задача в обществените мрежи. Тя сподели, че обръщението на съветската страна към българското външно министерство е било подценено.

"За страдание, нашето послание към Министерството на външните работи на Република България беше пренебрегнато. Във връзка с това имам намерение без отсрочване да повдигна пред управлението на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще докара до закриване на българската дипломатическа задача в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последствия на тази стъпка е напълно върху държавното управление на Кирил Петков ", съобщи Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата задача и дали то ще бъде прегледано.

"(Въпросът) ще бъде прегледан от Министерството на външните работи (на Русия) и в случай че е належащо, ще бъде докладван на президента ", съобщи представителят на Кремъл.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР