Това обясни в интервю за БНР новият заместник-министър на правосъдието

...
Това обясни в интервю за БНР новият заместник-министър на правосъдието
Коментари Харесай

Г-н Дечев бил ли е преследван от глутницата на мафията или просто опитва да ни анестезира?

Това изясни в изявление за БНР новият заместник-министър на правораздаването Емил Дечев. И още приказки все от този жанр изговорил господин Дечев.

Да дочакаме пролетта, да мине лятото и отпуките по морето, пък наесен ще му мислим. Евентуално, щото може до тогава нещо друга да се случи, нали? Това ни поучава новият зам.-министър.

Оставам с усещането, че не си е приказвал с министър Йоданова, тъй като тя май има напълно други планове и те не са свързани с " в очакване на Годо "...

Няма да диспутирам с господин Дечев по юридическата част на проблема с основния прокурор Иван Гешев, само че има една друга, не по-малко значима – публичната и моралната. Има и статистика за блъсналото дъното доверие към правосъдната система през последните години.

Имам чувството, че зам.-министърът няма разбиране какво значи да бъдеш преследван от глутницата на онази власт. По принцип може и да има, само че действително - не. Не са му повдигали обвинявания едно след друго по-абсурдни, нито са подбирали комфортни прокурори да свършат една " черна " абота. Да не приказваме да са му запорирали сметки и имущество, макар произнесено решение на Върховен административен съд, че обвиняванията са безусловно несъстоятелни и неподкрепени даже от едно доказателство. В действителния живот това се слува по-често, в сравнение с господин зам-ът допуска.

Дали десетките очевидци и редови жители, които лежаха месеци и даже години в арестите са склонни да чакат „ по кое време ще цъфнат налъмите “ – прощавайте за израза – с цел да тръгнем по пътя към справедливостта?

Въобще, замислял ли се е господин Дечев, какъв брой ориси са унищожени и какъв брой фамилии и бинеси разтурени от специфичните дейности на прокуратурата? Само тъй като избрани хора са били неуместни на мафиотизирания режим допреди месеци.

Не, господин Дечев, не става по този начин смяната. Така се „ тупа топката “, с цел да се даде време за замитане на следи, прикриване на закононарушения, осъществяване на нови, саботиране на опитите за смяна и прочие лошотии. Вашето предложение си го… дръжте за вас. През 2020 година 78% от българите са декларирали, че Гешев не би трябвало да е основен прокурор. Имаше митинги, в случай че сте не запомнили. Този факт никакво значение ли няма?

Много е просто: Ако човек желае да работи за публичния интерес го прави и дава всичко от себе си. Това е задача, а не костюми, служебни коли и бонуси, които плащаме ние.

Колеги на Дечев споделят, че е самоуверен и свободомислещ човек. Очевидно не и във връзка с промяната на основния прокурор…

И да, прибързан и сърдит съм, тъй като ми омръзна да чувам по какъв начин нещо не може да стане или най-малко не сега… Сит на гладния не има вяра, - е споделил народът. Колко пъти би трябвало да се спъваме в тази модръст, с цел да я проумеем?

Огнян Стефанов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР