Това общо взето стана ясно от думите на Бойко Борисов

...
Това общо взето стана ясно от думите на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов се отрече от вътрешния министър, пак се прояви като експе...

Това общо взето стана ясно от думите на Бойко Борисов пред публицисти. Той разяснява и изявлението от преди дни на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, който съобщи, че министърът на вътрешните работи е към ГЕРБ. 

 

Борисов продължи и с шахматната изразителност от през вчерашния ден. на президента Румен Радев, че министрите в държавното управление на Денков са “пешки ” и в този смисъл няма значение какви са техните имена. Лидерът на ГЕРБ обаче разяснява, че не са пешки, а “офицери, дами и кончета ”. Посочи още, че е значимо “да няма цугцванг ”. Тази заран Борисов съобщи: 

“Можем да ви разкажем за дамския гамбит, за сицилианската отбрана. Готови сме с всичко, което дава шах. Всеки ден запознат съм тях, че би трябвало да мълчим, че би трябвало да оставиме Денков и Габриел да създадат оценка на министрите, да ни предложат това, което Народното събрание би трябвало да гласоподава, в случай че има ротация. В същото време не слизат от студията, от изявленията. Не мога да схвана какво би трябвало да съблюдаваме. Освен това от тези изявленията виждам дано да ги назовем лъжи ”. 

 

Размяната на реплики в шахматна стилистика през вчерашния ден не спря до Борисовото изявление. отговори като намеси и името на Калин Стоянов: 

 

“Проблемът е, че няма никакво значение кои ще са министрите, в случай, че властта обслужва всевъзможни други ползи, само че не и тези на българските жители. На кого е министърът на вътрешните работи?! Всеки отхвърля и споделя – не е мой, не е мой. Нали те ги назначават тези хора?! Нека да застанат ясно зад това кой министър на кого е и кой носи отговорността. Ние сега имаме проблем с отговорността в ръководството “, съобщи президентът.

 

Бойко Борисов съобщи през днешния ден, че единственият министър на ГЕРБ в кабинета е Мария Габриел и желае Министерство на външните работи да се резервира “във влдението ” на партията и след ротацията. Всъщност това тяхно гледище стана мотив за брожения в “сглобката ” и договарянията по въпроса не престават., че след 6 март Габриел ще е и министър председател, и външен министър. Борисов разяснява, че министърът на електронното ръководство Александър Йоловски и този на спорта - Димитър Илиев са фрагменти на ПП-ДБ. Загатна още, че таман в техните министерства е имало най-вече корупционни кавги. 

 

“Чий е на електронното ръководство или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари? ", попита Борисов. 

" Спортно министерство - десетки хиляди лв. рушвети. Колегата Денков ни споделя: сглобката даже малко ни стеснява опцията. Да, стеснява ви опцията, тъй като вместо десетки хиляди лв. рушвети, щяха да са стотици хиляди. В Министерството на електронното ръководство нямаше да са 500-600 млн., щяха да са няколко милиарда, най-вероятно. Ако това, че ние сме спрели тези неща е някакво свиване, аз по този начин го разбрах. И по тази причина език мой - зложелател мой ", сподели Борисов.

 

и съобщи, че не е удовлетворен от работата му. Това загатна за възможни рокади в подопечното му Министерство на електронното ръководство.

 

Името на министър Йоловска до момента минаваше сред капките в диалозите за сякаш козметичните рокади по върховете на министерствата след промяната на караула на 6 март. 

 

Премиерът акад. Николай Денков би трябвало да отстъпи мястото си на Мария Габриел. Прехвърчаха обаче искри към лицето, което би трябвало да заеме овакантения пост на Габриел във външно министерство. ПП-ДБ настояха това да е точно Денков, само че от ГЕРБ бяха безапелационни - първо Денков не е подобаващ и второ - Борисовата партия желае да резервира владението си в Министерство на външните работи. Разговорите по въпроса към момента текат и все още няма сигнали за реализиран консенсус. 

 

За рокадите в кабинета след ротацията се знае към този момент от месеци. Заявките са направени и от двете страни като съгласно желанията това ще се случи след предварителна оценка на работата на обособените министри. Имена се хвърлят, само че все още това са по-скоро спекулации. 

 

До през днешния ден се настояваше за оставката на земеделския министър Кирил Вътев, който провокира гнева на земеделците в страната. Те обаче оповестиха, че стопират митингите си. Сигурно е, че министърът на опазването на здравето Христо Хинков се отхвърля непринудено от позицията си в Министерство на здравеопазването. 

 

До момента обаче никой не бе споделил нищо за Йоловски. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР