Това нямаше да се случи на Джеймс Бонд: от омраза

...
Това нямаше да се случи на Джеймс Бонд: от омраза
Коментари Харесай

Охранител в посолство станал руски шпионин заради омраза към колегите си

Това нямаше да се случи на Джеймс Бонд: от ненавист към Германия и Англия чиновник на английското посолство в Берлин е станал разузнавач на Русия. Той обаче се демонстрира като извънредно несръчен сътрудник и бързо бива оголен. В понеделник против него стартира правосъден развой във Англия.

На делото обвиняването разкри нови детайлности за ареста и шпионската му активност. Според обвиняването Дейвид С. е попаднал на няколко контакта по едно и също време, които са се представяли за съветски жители и сътрудници, само че в действителност са работили за западните управляващи.

След изгонването си Давид С. е обвиняем в Лондон от понеделник. Според обвинителния акт 58-годишният британец е изпратил писмо до боен чиновник на съветското посолство в Берлин и му е предал лист с контакти на чиновници на английското посолство. Това деяние било стимулирано от ненавист към сътрудниците му.

Британските и немските управляващи научили за това писмо и взаимно заложили капан на Дейвид С.: някакъв " Димитри " желал да се срещне с Дейвид С. в английското посолство и сякаш да му съобщи поверителни документи - само че в реалност " Димитри " бил английски сътрудник.

По-късно жена с кодово име " Ирина " се показва за сътрудник на съветските секрети служби и демонстрира на Дейвид С. фотоси на хора, които сякаш съставляват интерес за съветските служби. Сред тях бил и " Димитрий ". Малко след тази среща Дейвид С. е задържан и екстрадиран от Германия в Обединеното кралство през април 2022 година

Шпионската спекулация не остава без последици за Разузнавателна служба на ФРГ.

Дейвид С. към този момент се призна за отговорен по осем от деветте обвинявания през ноември, на следващия ден ще бъде изслушан в съда и се чака да бъде наказан в петък. Процесът ще се занимае и с парични суми, чийто генезис Дейвид С. до момента не е съумял да изясни, както и с обвиняването за нерегламентирани видеозаписи в английското посолство. Дейвид С. е застрашен от до 14 години затвор за шпионаж поради нарушение на Закона за служебната загадка.

Бившият охранител, който е женен за украинка и е работил в посолството в Берлин в продължение на пет години, е показал " омразата " към Англия и Германия като претекст за предаването на поверителна информация по време на разпита си.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР