“Това не е политически проект на Радев, това е гражданска

...
“Това не е политически проект на Радев, това е гражданска
Коментари Харесай

Инициаторите на Движение Трети март: Не сме политически проект на Румен Радев

“Това не е политически план на Радев, това е гражданска самодейност “. Това разгласи журналистът Явор Дачков по време на представянето на новото гражданско придвижване „ Трети март “ в пресклуба на Българска телеграфна агенция.Същото разгласи и евродепутатът от левицата Петър Витанов, който сподели, че „ Румен Радев не е част от това придвижване “.

Историкът проф. Искра Баева разяснява, че „ в никакъв случай не ми е минало през разум да предизвиквам референдум по този въпрос. Трети март не е празник на съветската империя, въпреки че съответствува с възкачването на този император. Българите с десетилетия са се борили за своите права... Това е български празник “.

На 19 август по време на честването на Шипченската епопея президентът Румен Радев съобщи, че " няма да допусне тези, които постоянно липсват на върха да  " ни натрапят епопея на зачеркнатите, да манипулират историческата памет, да протягат ръка на български светини и да се чудят по какъв начин да изхвърлят Вазов от учебниците “.

" Днес споделяме " Стига ". Трети март е алената линия на нашето самообладание, националното придвижване няма да допусне Трети март да бъде премахнат ", разгласи още Радев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР