Това не е необичайна ситуация в живота на знаменитостите. На

...
Това не е необичайна ситуация в живота на знаменитостите. На
Коментари Харесай

Музикални хроники: Когато Киану Рийвс опита да пробие в рок музиката, но беше освиркан и подигран

Това не е необикновена обстановка в живота на звездите.

На мнозина музикални звезди им се желае да бъдат артисти и сме привикнали да виждаме по какъв начин постоянно извървяват пътя до огромния или дребния екран.

Някои като Джаред Лето, Джони Деп, Ръсел Кроу, Кевин Бейкън и Брус Уилис съумяват да създадат кариера съответно в рок музиката и сполучливо да я съчетаят с актьорството.

Други обаче не се оправят толкоз добре, въпреки че им се желае. Киану Рийвс, един от най-обичаните и уважавани представители на своето актьорско потомство, също не съумява да се сдържи и се впуска в лично музикално премеждие през 90-те.

Тогава канадецът към момента не е влезнал в паметния облик на Нео в първата част на „ Матрицата “, само че се трансформира в звезда с филми като „ Скорост “, „ Критична точка “, „ Да почувстваш Минесота “ и „ Адвокат на дявола “. Тъкмо когато славата към този момент го застига, той взема решение да хване бас китарата и да основе група с чужд барабанист, който среща инцидентно в хранителен магазин.

Барабанистът носи пуловер на хокейния тим Детройт Ред Уингс и Рийвс – неприкрит почитател на хокея, който запалено е практикувал този спорт – го пита дали се нуждае от вратар в отбора си.

Двамата се сприятеляват и стартират да свирят дружно, а към тях се причислява Грег Милър, с цел да се трансформира в първичния китарист и артист на Dogstar.

„ Стартирахме с подготовки в гаража. После започваш да пишеш песни и си казваш „ Хайде да излезем и да ги свирим “, след това „ Хайде да отидем на турне “, споделя Киану години по-късно в шоуто на Джими Фалън.

Показателно за настроенията в бандата е първичното име, което си избират – Small Fecal Matter ( “Малки фекалии “). Впоследствие идва по-приемливото Dogstar, взето по концепция на Мейлхаус от книга на Хенри Милър.

Групата съумява да сътвори два дългосвирещи албума, едно EP и няколко сингъла и въпреки че не впечатлява с някаква изключително истинска музика, въпреки всичко се оправя относително обичайно.

Той признава, че се е чувствал зле за останалите от Dogstar, попаднали под безсърдечен медиен обстрел и станали обект на насмешки единствено тъй като свирят дружно с него. Но и не си прави някакви илюзии какво е равнището на бандата.

„ Сигурно щеше да помогне, в случай че бяхме малко по-добри “, признава артистът. Все отново Киану има хубави мемоари от времената с Dogstar – да вземем за пример когато вземат участие на метъл фестивал в Милуоки и свирят кавър на Grateful Dead пред гневна навалица, очакваща появяването на надалеч по-твърди групи като Cannibal Corpse и Murphy’s Law. „ Публиката реагира просто в жанр „ Майната ви, не ставате “, смее се Рийвс. „ Но аз имах най-голямата усмивка на лицето си “.

Преди няколко години своята позиция показа обществено и другият съосновател на Dogstar, Роб Мейлхаус. Той даде изявление, в което си напомни историята на групата и призна, че от песните им е имало много какво да се желае.

, призна барабанистът. Мейлхаус описа и че първият концерт на Dogstar е бил в клуб в Лос Анджелис, а подгряващ реализатор е била локалната група Weezer, която след това реализира много повече триумфи.

Историята на Dogstar може и да звучи като типична история на гаражна група, само че множеството банди от този вид не стигат до турнета на няколко континента и не разделят една сцена с Бон Джоуви – а точно това се случва на Киану Рийвс и другарите му. Иронията е, че в същия интервал самият Джон Бон Джоуви се пробва да навлезе по-трайно в актьорския поминък и когато вижда по какъв начин Рийвс се опитва в музиката, взема решение да даде късмет на бандата му. Фронтменът ги избира за собствен подгряващ акт в Австралия и Нова Зеландия, а Dogstar подгряват и Дейвид Боуи в един холивудски концерт на английската легенда.

Роб Мейлхаус признава, че Dogstar са се възползвали от някои благоприятни условия, разкрили се с помощта на известния им басист, само че пък са отхвърлили доста други. „ Да, отказахме много неща, свързани с Киану и просто опитахме да се задържим и да продължим да съществуваме. Вероятно по тази причина и към момента всички ние сме другари “.

 O governador de São Paulo, João Doria, participa de reunião com o ator norte-americano Keanu Reeves + Sec Sérgio Sá Leitão + Letícia Bragaglia, realizada no Palácio dos Bandeirantes. Local: São Paulo/SP. Data: 03/04/2019. Foto: Governo do Estado de São Paulo

Когато му се напомни историята на групата, звездният артист не крие, че те просто не са били задоволително положителни и дори дефинира решението им да стартират да изнасят концерти като „ голяма неточност “. Това обаче не го стопира да се причисли към друга тайфа, Becky, няколко години по-късно. Becky стигат до предложение за контракт със звукозаписна компания, само че тогава Рийвс се отхвърля, защото няма по какъв начин да посвети задоволително време на записи и турнета.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР