Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши

...
Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши
Коментари Харесай

Тома Биков: Парламентът е делегитимиран и Борисов няма да дойде в него

Това Народно заседание към този момент е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни.  Това съобщи пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.  Той посочи, че това е повода, поради която министър председателят в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред Народното събрание:

" Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възобновяване, само че оперативно дава отговор господин Томислав Дончев и с него може да се организира значителен диалог по този въпрос. Но те не желаят да проведат значителен диалог, а да създадат панаир и това е задачата на викането на Бойко Борисов ".

" Пълен парадокс е точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана ", съобщи Биков в коментар на съвещанието на Народното събрание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проекта за възобновяване, само че вместо него пред депутатите беше подготвен да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

" Заседанието се опита да го провали госпожа Татяна Дончева, като жестоко погази правилника на Народното събрание . Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан господин Дончев за Плана за възобновяване, а тя съобщи, че тази точка е предходна, тя въобще не беше предходна и господин Дончев беше в залата. Тя отхвърли да му даде думата, още веднъж в тъпчене на Конституцията ".

Интервюто на Явор Стаматов с Тома Биков в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР