Това, на което сме свидетели, е политически ход, каза пред

...
Това, на което сме свидетели, е политически ход, каза пред
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: За първи път спечелилият изборите е с толкова малка парламентарна група

Това, на което сме очевидци, е политически ход , сподели пред БНР преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова след оповестяването на план за държавно управление на „ ИТН “ през вчерашния ден.
Усилията, които ръководителят на ИМВ направи още преди окончателните резултати, имат за цел да влезе в политическите договаряния с водеща позиция и да притиска по-малките парламентарни групи , които ще дадат или няма да дадат поддръжка, разяснява Киселова в предаването „ Преди всички “.

Предстои да забележим окончателния състав на Народното събрание и фотофинишът да покаже кой е първи и кой е втори, добави доцент Киселова.

Има 15-дневен период за оборване на изборните резултати пред Конституционния съд, посочи конституционалистът.

Наталия Киселова предвижда бързо привикване на новия парламент в подтекста на упования евродоклад по хоризонталния механизъм за върховенството на правото. Тя означи, че „ отчетът няма да е доста вежлив за България “ и ще ни охлади повече от глобите по закона „ Магнитски “.

За пръв път сме изправени пред състояние, в което спечелилият изборите е с толкоз дребна парламентарна група , акцентира преподавателят.

„ Сега, с толкоз дребна подкрепаq би трябвало да има много подробна стратегия, с която да се яви проектоправителството. “

Киселова назова „ много противоречиви “ част от предложенията, показани от Слави Трифонов.

Относно хипотезата проектокабинетът на Има Такъв Народ да е бил съветван с президента Киселова уточни:

Ако е бил съветван, то част от служебните министри биха показали интерес . Според мен не е. Министрите са отказали не тъй като не харесват претендента за министър-председателя или идеологията, а по-скоро тъй като . Каруцата е сложена пред коня. “

Ако се стигне до неспособност да се сформира държавно управление, може идващите парламентарни избори да се проведат както дружно, по този начин и настрана от президентските, посочи конституционалистът. Вариант „ 2 в 1 “ обаче крие опасности поради претендентите за държавен глава, които биха издигнали обособените партии, счита Наталия Киселова.

Трябва да се премисли доста добре разновидността, в който гласуваме на машини с две бюлетини и дали това още веднъж няма да ни вкара в инфарктни обстановки да се търсят машини в последния миг, предизвести още специалистът.

Според Конституцията 22 октомври – 22 ноември е прозорецът, в който би трябвало да се проведат президентските избори, разясни доцент Киселова.

„ Първото нещо, което би трябвало да направи Народното събрание, е да насрочи президентските избори . “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР