Това мнение изрази в ефира на предаването Лице в лице

...
Това мнение изрази в ефира на предаването Лице в лице
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Комплексът Камчия се използва за влияние вътре в...

Това мнение изрази в ефира на предаването " Лице в лице " по bTV националният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев във връзка със законопроекта за връщането на санаторно-оздравителния комплекс " Камчия ".

 

" Ние желаеме това още от 2014 година, когато Русия окупира Крим в Украйна. Руската федерация и свързани с нея лица имат парцели в страната, за част от които даже няма документи. Ние желаеме да има явен правилник всички глобени лица да понесат съответната отговорност ", сподели още депутатът.

 

" Камчия " най-вероятно ще бъде продадена по най-нормалния метод. Нашата цел е да използван един европейски правилник. В момента законопроектът е показан на сътрудниците ни в ПГ. Ще бъде препоръчан на останалите партии в Народно събрание. За момента няма ясна опозиция вътре в сглобката. В годините България е подарявала на съветската страна доста парцели без документи. Това не е заслужено. Имотите на Русия в България са повече от тези на Съединени американски щати, Англия и Китай взети дружно. Ние прилагаме просто европейския правилник. По отношение на " Камчия " - Московската община не е глобено лице. Ще използваме относително еластичен метод. Най-лесното е българската страна да национализира " Камчия ", само че считам, че това решение не е вярно ", изясни той.

 

Относно показното ликвидиране на Мартин Божанов - Нотариуса - Мирчев разяснява, че мутренските времена не са си тръгвали от България.

" Нека забележим концесиите на плажовете, кой има мощно присъединяване в общинския съвет. Това са мутри, те не са си тръгвали. Имало е времена на помирение – един клан е получавал благинки, с които си докарват приходи и не водят война. Ще ви кажа по какъв начин работят. Определена бизнес конструкция, по този начин наречените  мутри, има проблем в съда, те знаят на кого да звъннат, знаят какъв брой да платят и те да решат казуса. С промяната в Конституцията отстраняваме това. Когато някоя мутра прави неприятни неща и няма кой да реши казусът, тогава ние  ще сме решили казусът с мутрите ", сподели още националният представител.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР