Това лято Украйна е изправена пред нова екзистенциална заплаха –

...
Това лято Украйна е изправена пред нова екзистенциална заплаха –
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Това лято Украйна е изправена пред нова екзистенциална заплаха

Това лято Украйна е изправена пред нова екзистенциална опасност – не от Русия, а от Европа, написа.

Малък, само че забележителен и мощно гласов блок от твърдо десни партии са на поход из континента и са подготвени да се показват мощно на изборите за Европейски парламент през юни. Те са отбелязали рекордни резултати в Португалия и Холандия или към този момент са в държавното управление тук-там като Унгария, Финландия и Италия. Те са подготвени да завоюват идните национални избори в Австрия и Белгия или да завоюват европейските избори във Франция и Полша. И доста от тях считат, че Европа повече не би трябвало да доставя оръжия и помощ на Украйна.

Някои даже желаят Европа да успокои Владимир Путин, да приключи глобите против Русия и да тласне Украйна към мирни договаряния.

Сами по себе си партии като немската Алтернатива за Германия (AfD), унгарската Fidesz и Партията на свободата на Австрия имат дребна геополитическа тежест, само че дружно могат да постановат несъгласие върху външнополитическите решения на Европейски Съюз.

Някои специалисти допускат, че те биха могли да образуват третия по величина блок от партии в Брюксел и Страсбург, двете седалища на Европейския парламент.

Украинците имат редица аргументи да се усещат „ в действителност, в действителност обезпокоени “, сподели Кира Рудик, народен представител и водач на демократичната опозиционна партия „ Холос “, пред The ​​Telegraph.

Тя твърди, че някои от партиите може да са получили финансова поддръжка от Кремъл или да са били набелязани от Москва, с цел да подкопае описа за обединена европейска поддръжка за Киев.

Друга опасност за Украйна и нейните военни старания е възможната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати. Кандидатът на Републиканската партия по-рано заплаши, че ще спре това, което той назовава " безкрайния поток от американски пари " в Украйна, в случай че се върне в Белия дом през ноември.

Европейски Съюз като цяло изпревари Съединени американски щати във връзка с помощта, макар че са отпуснати единствено 77 милиарда евро (66 милиарда английски лири) от 144 милиарда евро (123 милиарда английски лири), по-голямата част от които са финансови, а не военни.

След шокиращата си безапелационна победа на изборите в Холандия предишния ноември Вилдерс назова Путин „ ужасяващ деспот “, само че той не промени опозицията си за изпращане на оръжия в Украйна, даже когато договарянията за коалиция не престават.

Марин Льо Пен изрично осъди съветската експанзия от началото на войната.

Лидерът на Австрийската партия на свободата Херберт Кикл показва Унгария за собствен " модел “. Ако стане канцлер на избори тази есен, той даде обещание да наложи несъгласие на финансирането от Европейски Съюз за Украйна, всевъзможни дейности за допускане на Киев в Европейски Съюз и " нездравословни “ наказания против Русия. Кикъл води в изследванията на публичното мнение от 2022 година Неговата партия също се чака да завоюва европейските избори. По същия метод проруският ръководещ лагер в Словакия получи поддръжка през уикенда, където министър председателят Роберт Фицо сложи под въпрос суверенитета на Украйна и прикани за мир с Путин. Вторият тур на изборите там ще се състои при започване на април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР