Това лято от морската столица на България ще може да

...
Това лято от морската столица на България ще може да
Коментари Харесай

Летище Варна стартира летния сезон с нови маршрути

Това лято от морската столица на България ще може да се лети по нови направления до няколко европейски града, оповестяват от пресцентъра на концесионера на Летище Варна „ Фрапорт “. Новите дестинации са част от лятното разписание на аеропорта. Програмата планува и нарастване на честотите по към този момент настоящи направления. Освен това всички зимни направления ще се извършват и през лятото. Новата стратегия на полетите от и за Варна се разгласява и единствено ден след оповестяването на летните разписания на летищата София и Бургас.
Новите дестинации и самолетни компании
Сред новите самолетни компании са Azur Air Ukraine, която ще извършва полети до Варна от 2 полски града – Варшава и Катовице, както и самолетна компания Arkia, която ще лети от Тел Авив. През 2023 година полети ще бъдат оперирани също и от новото летище „ Радом “ във Варшава, в допълнение към главното летище на полската столица.

Нови направления до Полша прибавя и нискотарифната самолетна компания Ryanair, която от началото на юни ще лети до Катовице, а от началото на юли – до Краков. Компанията ще прави полети и до Вилнюс (Литва).

На 5 юни Air Serbia започва директни полети от Белград до Варна. Те ще се извършват 4 пъти седмично и по този метод ще дават опция да се вършат връзки с доста други дестинации. Последно сръбският народен авиопревозвач извършваше тези полети през 2016 година

Нискотарифната самолетна компания Volotea прибавя още един френски маршрут към този, който откри предходната година до Лил, като този път ще прави полети и до Нант.

За първи път това лято аеропортът ще предлага смесен маршрут от чартърни полети до Карлови Вари и Пардубице, Чехия.
По-чести полети до няколко дестинации
От 27 март Turkish Airlines усилва честотите до Истанбул, като от 5 полета на седмица ще извършва по цели 9 полета седмично. От същата дата, Austrian Airlines ще извършват полети до Виена 6 пъти седмично, а от 10 април полетите ще се правят всекидневно.

От 1 май националният авиопревозвач Bulgaria Air усилва честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни ще извършва 3 полета дневно, а в събота и неделя ще реализира по 2 полета на ден.

Ryanair ще продължи да извършва полети от Виена и през летния сезон без спиране, а на 26 март нискотарифната самолетна компания възобновява полетите си от София до морската столица, като те ще се правят 2 пъти седмично.

Нискотарифната самолетна компания easyJet също възобновява полетите от Берлин на 30 март, а през летния сезон ще извършва и постоянни полети от Лондон.

Eurowings Discover още веднъж ще извършва полети по маршрута Франкфурт – Варна от края на април, като по този начин пасажерите на Летище Варна ще имат още една опция да вършат връзки с други дестинации, до които самолетните компании от групата на Lufthansa имат полети.

Лятната стратегия планува и рестарт на няколко маршрута от Скандинавските страни – Берген (Норвегия), Хелзинки (Финландия) и Олборг (Дания).

Първите чартъри от Германия пък стартират в първата половина на месец май.
Зимните направления остават в действие
Всичките 16 маршрута, които Wizz Air изпълняваше през зимата, ще продължат да бъдат обслужвани и през летния сезон. От тях 8 са немски - Баден Баден, Берлин, Кьолн, Дортмунд, Франкфурт Хан, Хамбург, Меминген, Нюрнберг, а останалите включват Виена (Австрия), Лондон Лутън и Ливърпул (Великобритания), Прага (Чехия), Ларнака (Кипър), Шарлероа (Белгия), Айндховен (Нидерландия) и Тел Авив (Израел).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР