Това лято на министър-председателя му се струпаха много главоболия, с

...
Това лято на министър-председателя му се струпаха много главоболия, с
Коментари Харесай

Африканска чума, главен прокурор и други главоболия за Борисов

Това лято на министър-председателя му се струпаха доста главоболия, с които към този момент очевидно никак не му се занимава. За известно време дори изглеждаше, че се е укрил. Но няма по какъв начин - най-после всичко опира до него. Та се наложи да иде персонално в Пазарджик, с цел да увещава притежателите на свине да си ги изколят. И до момента в който се опитваше да се измъкне " фино " (с по 300 лв. и едно живо прасе) от рецесията с надигащите се митинги по селата поради африканската чума по свинете, реши да отхвърли още една досадна тягост – рецесията към така наречен избор на основен прокурор и набиращите мощ митинги по градовете. Както се споделя - да мине с един харч.

Искал, но нямал предпочитание

Повод му даде Корнелия Нинова, която го укори, че не е наредил на министъра на правораздаването да упражни законовото си пълномощие и да внесе втора кандидатура и по този начин не е обезпечил съревнование за поста. Всъщност, по този начин самата лидерка на Българска социалистическа партия се опита да се измъкне " фино " от тематиката, откакто дни наред бе упреквана, че си мълчи. Защото казусът е не толкоз в неналичието на съревнование, колкото в набиващата се на очи неприспособимост на единствения претендент, за който тя не смее да каже нищо. На това поле ръководещи и съпротива от години играят в един тим, така че казаното от лидерката на Българска социалистическа партия е не укор, а комфортно подадена топка. Която министър председателят пое и отигра.

" Тя сподели, че аз съм отговорен, че не съм издигнал втори претендент. Що за нелепост? Например да издигна Емил Радев. Предлагам го него. Ами в случай че го изберат? Какво щеше да се каже по-късно? Евродепутат от ГЕРБ стана основен прокурор ", изясни министър председателят. Както бе споделил героят в един ефирен репортаж: " Исках да гласоподавам, обаче нямах предпочитание ".

Плоска операция
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР