Това коментира пред БТВ Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна

...
Това коментира пред БТВ Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна
Коментари Харесай

Зоров и Караколев в сблъсък за протестите на земеделците

Това разяснява пред БТВ Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Димитър Зоров - ръководител на Националния съюз на говедовъдите, уточни, че на митинга през вчерашния ден от биволовъдите са участвали притежателите на 2900 животни, а от говедовъдите – притежателите на над 35 000 животни, както и притежатели и служащи от оранжерийното произвеждане.

 

„ Скъсан е разговорът сред Министерството на земеделието и държавното управление. Министър Вътев си разрешава от националния ефир да заблуждава българските фенове – изключително земеделците, че всички са добре пристигнали. Всички, което сме предложили от ноември месец дотук – нищо от него не е задоволено. Колегите претоплиха част от манджата, която ноември месец е препоръчана. В меморандума, който е подписан няма никаква конкретика и никаква изясненост. Във финансовата част се приказва за 150 млн. евро, които ще бъдат вероятно отпуснати след позволение на Европейската комисия. Няма никаква гаранция, че това ще се случи “, разяснява Зоров.

Според Симеон Караколев ръководителят на Националния съюз на говедовъдите чете чернова на съглашение.

 

„ В формалното съглашение сума от 150 млн. евро няма, защото ние не се съгласихме с нея. Единственото изискване, което ние поставихме, е на всички аграрни производители да бъде изплатена сумата, която е изплащана 2022-2023 година И това е записано в меморандума “, уточни той.

 

„ В този меморандум има доста препъникамъни. Как смятате, че комисарят по конкурентоспособност ще огледа на едно изискване, при което за едните се желае да потвърдят загуби, а за другите – не “, разяснява Димитър Зоров.

„ Държавата сама преценя кои браншове по какъв начин да подкрепя “, съобщи Симеон Караколев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР