Това коментира пред БНР икономистът, финансов и политически анализатор Евгений

...
Това коментира пред БНР икономистът, финансов и политически анализатор Евгений
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Загадката е какво влага БСП в „подобряване на отношенията с Русия“

Това разяснява пред БНР икономистът, финансов и политически анализатор Евгений Кънев.

Според него Има Такъв Народ не е действително политическа групировка, а „ един сбирщайн, който обслужва ползите на Слави Трифонов “: „ Виждаме, че трите фигури, против които са те, това са Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. И тримата са свързани с битката с корупцията. Тези три лица тормозят и другите три партии, които са така наречен съпротива “.

По думите му загадката е в това дали Българска социалистическа партия ще успее да убеди Има Такъв Народ, че значими са стратегиите и ползите на България, а не дали лицата х, у, z са в осъществяването на тези стратегии.

„ Въпросът е кое е по-силно – дали желанието на хората на Слави да останат в Народното събрание още известно време, като се еманципират и поддържат кабинета, или да останат правилни на водача си Слави, а той ще реши, че като няма свои хора, на които да им натиска бутоните, няма смисъл от присъединяване в политиката. Няма различен прочит на това, което Има Такъв Народ прави две години - те убиха към този момент два Народното събрание “, изясни Кънев.

Анализаторът акцентира, че е забавно дали Българска социалистическа партия и Политическа партия ще имат прелиминарен ангажимент на Има Такъв Народ към новия кабинет, или ще чакат самостоятелна поддръжка от депутати

Той остава песимистичен към опцията да се сформира държавно управление в този парламент: „ Как е допустимо Политическа партия да се ангажират с кабинет, в който ги няма водещите лица на партията – Кирил и Асен, тъй като един от участниците – Има Такъв Народ, слага условия те да не вземат участие “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР