Това коментира пред Българското национално радио режисьорът Галин Стоев, директор

...
Това коментира пред Българското национално радио режисьорът Галин Стоев, директор
Коментари Харесай

Режисьорът Галин Стоев: Наблюдаваме сериал с актьори и костюми с лошо качество

Това разяснява пред Българското национално радио режисьорът Галин Стоев, шеф на театъра в Тулуза, Франция. 

 

Стоев ще открие новия сценичен сезон с представлението “Хага ”, което ще сложи на сцената на Народния спектакъл “Иван Вазов ”. Автор на пиесата е Саша Денисова. 

 

" Запознах се със Саша малко след началото на войната. Срещнах се с нея във Варшава. Започнах да проследявам по какъв начин се развива. Чувствах се длъжен да оказа помощ с каквото мога този актьор и на други, които са в неподходяща обстановка, да могат да бъдат видени на други подиуми в други езикови среди. Исках нейното име да бъде показано на френскоезичната аудитория. Но осъзнах, че този текст би трябвало да бъде изработен в България ", разяснява Стоев. 

 

Той съобщи, че с интерес следи събитията у нас и е останал скандализиран от изявите на “лица на основни длъжности, в това число от президентската институция ”. 

 

Припомняме, че президентът Румен Радев назова хората, оповестили се срещу Пилон “Рожен ” за “безродници ”, а също така уточни, че Украйна желае да води войната с Русия. 

Стоев уточни, че навалица, държана в боязън, се манипулира доста по-лесно. Според него е шокиращо, че българинът в по-голямата си част показва липса на взаимност по отношение на Украйна, само че е и подготвен да пакетира страховете и комплексите си като политически план и да заложи на това. 

 

" Да пакетираш страховете, представяйки ги като патриотична идея, това е може би най-низкия жест на операция. Фиксацията в предишното е морбиден подтик, нагон към гибелта. Обръщаш се към предишното, когато знаеш, че нямаш бъдеще. Когато се смесиш предишното с чувството за бездънен персонален неуспех у индивида, с който той не може да се оправи, в случай че не стовари цялата виновност за персоналния си неуспех върху някого надалеч от него, тази техника е добре създадена от Хитлер. Абсолютно същият сюжет се разиграва в този момент, огромен % от нашето население съумява да уйдиса на акъла и да повярва, че с магнит и с стълб ще станем България на три морета. Хора, това няма по какъв начин да стане по този начин. Това не работи по този начин в актуалния свят. В актуалния свят войната е изключена ", уточни Стоев.

 

Според режисьора сички естествени хора се надяват да видят един ден военните нарушители на подсъдимата пейка на трибунала в Хага.

 

" Много е допустимо някои от тях да се укрият, други да умрат или да се избият един различен, само че Хага има алегорична стойност. Случвайки се, това ще потвърди, че правото тържествува. Днес живеем във време на недостиг на истина и на правдивост. Този недостиг се интерпретира и инструментализира от другите играчи по друг метод. Този недостиг работи върху всички нас, въпросът е по какъв начин всяко човешко създание го реинтепретира и работи за едно общо богатство. Ако работиш за общото богатство, работиш и за личното ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР